تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,453,303 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,468,993 |
ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره آبی و اتانولی تفاله انگور رقم عسگری با استفاده از اسپکتروسکوپی UV-Vis | ||
شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 25، خرداد 1397، صفحه 57-72 اصل مقاله (703.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
سید هاشم اخلاقی* | ||
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، عصاره های آبی و اتانولی تفاله انگور به روشهای اولتراسوند و پرکولاسیون استخراج شد. میزان کل ترکیبات فنولی موجود در عصاره ها به روش فولین سیوکالتیو و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد به روش 2و2- دی فنیل پیکریل هیدرازیل و قدرت کیلات کنندگی یون آهن به روش جذب فروزین تعیین گردید. تجزیه واریانس با برنامه آماری SASنشان داد که اثر حلال، زمان، شدت و اثر متقابل [شدت×زمان] و [شدت×حلال] و [زمان ×حلال] بر روی قدرت رادیکال گیرندگی تفاوت معنی داری در سطح 0.01 (یک درصد) بین سطوح آزمایشی مشاهده شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که قدرت رادیکال گیرندگی 50% استفاده از حلال آبی نسبت به حلال اتانولی بیشتر است. بالاترین قدرت رادیکال گیرندگی عصاره التراسوند در زمان 40 دقیقه و کمترین قدرت آن در زمان 30 دقیقه مشاهده گردید. افزایش شدت اولتراسوند سبب کاهش قدرت رادیکال گیرندگی شد طوری که بیشینه آن در شدت 20 درصد و کمینه آن در شدت 40 درصد مشاهده گردید . | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله انگور؛ ترکیبات فنلی؛ آنتی اکسیدان طبیعی؛ قدرت کیلات کنندگی؛ رادیکال های آزاد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 117 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 187 |