| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,002 |
| تعداد مقالات | 83,709 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,700,134 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,335,967 |
بهینه یابی شرایط استخراج عصاره قره قاط (Vaccinium macrocarpon) به روش خیساندن و بررسی اثر ضد باکتریایی آن | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 7، دوره 5، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 67-79 اصل مقاله (775.22 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| اسماعیل عطای صالحی* 1؛ امیر خدنگ نیک فرجام2 | ||
| 1گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| چکیده | ||
| در این تحقیق شرایط استخراج عصارهی الکلی قره قاط به روش خیساندن، با رویه آماری سطح پاسخ بهینه یابی و اثرات ضد باکتریایی عصاره بررسی گردید. جهت استخراج عصاره از شرایط دمایی 5 تا 60 درجه سانتی گراد، زمان 2 تا 10 ساعت، نسبت نمونه به حلال 4 تا 20 درصد و نسبت حلال اتانول به متانول صفر تا 100 درصد استفاده شد. اثرات ضد میکروبی عصارهها با تعیین MIC و MBC علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوجنز، باسیلوس سرئوس و اشریشیا کلی ارزیابی شد. شرایط عملیاتی بهینه جهت حصول بیشینهی مقدار عصارهی قره قاط در فرآیند استخراج دمای 60 درجهی سانتیگراد، زمان 10 ساعت، نسبت نمونه به حلال 43/11درصد و نسبت اتانول به متانول 88/88 درصد تعیین گردید. در این شرایط راندمان استخراج 88/4 درصد اندازهگیری شد. راندمان استخراج عصاره قره قاط بر اساس مدل ریاضی 17/5 درصد پیشبینی شد. نزدیکی مقدار راندمان استخراج تجربی با مقدار پیشگویی شده توسط مدل نشان دهندهی کارایی نسبتا مناسب مدل میباشد. عصارهی الکلی قره قاط حاصله دارای اثر ضدباکتریایی بود و بر رشد کلیه باکتریهای مورد آزمون تاثیر گذاشت. در این بین حساسیت باکتریهای گرم مثبت نسبت به گرم منفی بیشتر بود. باسیلوس سرئوس و اشریشیا کلی به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت نشان دادند. بهطوریکه به ترتیب کمترین و بیشترین مقادیر MIC و MBC را بین باکتریها داشتند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| قره قاط؛ بهینه یابی؛ اثر ضد باکتریایی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 240 |
||