تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,457,889 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,472,024 |
مطالعه اثر نیسین بر بار میکروبی گوشت فیل ماهی پرورشی (Huso huso) در دمای انجماد و یخچال | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 1-7 اصل مقاله (442.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا قمی* 1؛ مسعود قانع2؛ مینا اقبالی3؛ مهدی نیکو4 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، تنکابن، ایران | ||
3دانش آموخته رشته میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، تنکابن، ایران | ||
4گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثرات استفاده از نیسین (نگهدارنده زیستی) (در غلظتهای 2/0 و 4/0 درصد) بر کیفیت میکروبیولوژیکی فیله ماهی خاویاری پرورشی فیل ماهی (Huso huso) توسط آغشته سازی با استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) (به میزان CFU / ml log 8) در طول ذخیره سازی (در دماهای 4 و 18- درجه سانتی گراد) به مدت 10 روز بررسی شد. تعداد S. aureus پس از ده روز از ذخیره سازی تغییر معنی داری نکرد ) 05/0 (P > و بعبارت دیگر از غلظتهای مختلف نیسین و درجه حرارت های مختلف ذخیره سازی تاثیر نپذیرفت. نمونه های آغشته به نیسین در هنگام نگهداری در حالت یخ زده (18- درجه سانتی گراد) شمارش پایین تری از E. coli را نشان دادند. نیسین در هر دو غلظت اثرات مشابهی در کاهش تعداد هر دو باکتری داشت. لذا اثرات مثبت این نگهدارنده کم خطر زیستی در کاهش بار میکروبی فراورده غذایی مورد بررسی در این تحقیق نمایان است و بدینوسیله استفاده از آن نسبت به سایر نگهدارنده های شیمیایی در صنایع غذایی ارجحیت می یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
نیسین؛ دمای نگهداری؛ استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus)؛ اشرشیاکلی (E. coli)؛ فیل ماهی پرورشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 331 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 196 |