تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,006 |
تعداد مقالات | 83,641 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,608,986 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,763,568 |
ردیابی ژنهای مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 10، دوره 5، شماره 3، آبان 1397، صفحه 1-9 اصل مقاله (611.81 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حامد کریمیان1؛ الهه تاج بخش* 2؛ ابراهیم رحیمی3 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران. | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران | ||
3گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
در دو دهه اخیر، انتروکوکها مقاومت گستردهای به تعدادی از آنتیبیوتیکها کسب کردهاند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونتهای ناشی از این باکتریها گردیده است. از آن جایی که گوشت قرمز بهعنوان یک ماده غذایی پر مصرف مورد استفاده در ایران است و به سهولت با این باکتری آلوده میشود بر آن شدیم تا فراوانی ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی درجدایههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد را مورد بررسی قرار دهیم. این تحقیق بهصورت مقطعی-توصیفی روی 104 نمونه گوشت قرمز در سال 1394 در شهرکرد انجام شد. جداسازی باکتری با استفاده از روشهای بیوشیمیایی و تائید آن بر اساس ردیابی ژن 16srDNA صورت گرفت و مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها با استفاده از روش کربی بائر و ردیابی مولکولی ژنهای tetM، ant(2'''')-I، ermB و aac(6'')/aph(2'') انجام شد. بیشترین مقاومت میکروبی به استرپتومایسین (2/95 درصد) و بیشترین حساسیت نسبت به وانکومایسین (100 درصد) مشاهده شد. ژن ermB با فراوانی 9/76 درصد و ژن aac(6'')/aph(2'') با فراوانی 40 درصد بیشترین و کمترین ژنهای کد کننده مقاومت آنتیبیوتیکی در ایزوله انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تا کنون مقاومت نسبت به ونکومایسین در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد مشاهده نشده اما مقاومت بالایی نسبت به آنتیبیوتیکهای استرپتومایسین، سفوتاکسیم، مروپنم، اریترومایسین، تتراسایکلین مشاهده گردید. همچنین مشخص شد که ژن ermB در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس مقاوم به آنتیبیوتیک از شیوع نسبتاً بالایی برخوردار است و فراوانترین ژن عامل مقاومت است. | ||
کلیدواژهها | ||
انتروکوکوس فکالیس؛ گوشت؛ ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 404 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 149 |