تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,456,016 |
اثر الیگوفروکتوز و نوع کشت میکروبی بر میزان اسید لینولئیک کنژوگه و زندهمانی باکتری-های پروبیوتیک در ماست پروبیوتیک | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 13، دوره 5، شماره 3، آبان 1397، صفحه 36-48 اصل مقاله (593.27 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مطهره بروغنی1؛ رضوان پوراحمد* 2؛ علی اکبریان موغاری3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی اثر الیگوفروکتوز و نوع کشت میکروبی بر میزان اسید لینولئیک کنژوگه (CLA) و زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در ماست پروبیوتیک بود. از الیگوفروکتوز به میزان 3 و 5 درصد در ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یا بیفیدوباکتریوم لاکتیساستفاده گردید (نمونه شاهد بدون افزودن پریبیوتیک در نظر گرفته شد). زندهمانی پروبیوتیکها، میزان CLA، pH، اسیدیته و ویژگیهای حسی ماسـت پروبیوتیـک در بازههای زمانی 1، 11 و 21 روز مورد بررسی قرار گرفت. تعداد باکتریهای پروبیوتیک و pH نمونهها طی زمان بهطور معنیداری کاهش ولی اسیدیته افزایش یافت (05/0>P). میزان CLA در اکثر نمونههای مورد بررسی طی نگهداری بهطور معنیداری افزایش پیدا کرد (05/0>P). درحالیکه با گذشت زمان نگهداری تغییر معنیداری در امتیاز پذیرش کلی اکثر نمونهها مشاهده نشد. بالاترین جمعیت باکتری پروبیوتیک مربوط به تیمار حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و 5 درصد الیگوفروکتوز بود. پس از نمونه شاهد 1 (نمونه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس)، نمونه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و 3 درصد الیگوفروکتوز بالاترین میزان CLA را داشت. بالاترین امتیاز حسی (پذیرش کلی) پس از تیمار شاهد 1 مربوط به نمونه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و 3 درصد الیگوفروکتوز بود که در ضمن در پایان دوره نگهداری، جمعیت بالایی از باکتری پروبیوتیک را داشت (CFU/ml 106 ×6/4)؛ بنابراین میتوان گفت ترکیبات پریبیوتیک با اثر مثبتی که بر زندهمانی باکتریهای پروبیوتیـک و میزان CLA در نمونههای ماسـت پروبیـوتیـک میگذارند میتوانند خواص سلامتبخش فرآوردههای پروبیوتیک را بهبود بخشند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید لینولئیک کنژوگه؛ الیگوفروکتوز؛ کشت میکروبی؛ ماست پروبیوتیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 395 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 142 |