تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,147 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,811 |
بررسی شیوع و خصوصیات مولکولی گونههای سالمونلا جدا شده از شیر، گوشت و فرآوردههای شیر در گاومیش | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 14، دوره 5، شماره 3، آبان 1397، صفحه 49-55 اصل مقاله (531.91 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ساناز علیزاده1؛ حسن ممتاز1؛ ابراهیم رحیمی* 2 | ||
1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
2گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
باکتری سالمونلا به عنوان یک بیماری منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب میآید. هدف از این تحقیق تعیین شیوع سالمونلا و بررسی ژنهای حدت سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از شیر و فراوردههای شیری گاومیش و گوشت گاومیش در استان خوزستان، شهرستان ملاثانی بود. در مجموع 210 نمونه از گوشت، شیر و فراوردههای شیری در اسفند 94 و فروردین 95 از شهرستان ملاثانی جمع آوری و با هدف بررسی حضور سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم و ژنهای حدت مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهطور کلی شیوع سالمونلا در نمونههای مورد مطالعه 86/2 درصد بهدست امد. شیوع آلودگی نمونهها به سالمونلا اینتریتیدیس 6/66 درصد و سالمونلا تیفی موریوم 3/33 درصد بود. بیشترین شیوع الودگی سالمونلا در نمونههای پنیر 10 درصد و سپس در شیر 5/2 درصد و در سرشیر 14/7 درصد. هیچ سالمونلایی در نمونههای گوشت، ماست، کره و شیربرنج یافت نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
سالمونلا تیفی موریوم؛ سالمونلا اینتریتیدیس؛ ژن های حدت؛ PCR؛ شیر و قراوردههای شیر و گوشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 172 |