| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,634,137 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,304,680 |
بررسی شیوع و خصوصیات مولکولی گونههای سالمونلا جدا شده از شیر، گوشت و فرآوردههای شیر در گاومیش | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 14، دوره 5، شماره 3، آبان 1397، صفحه 49-55 اصل مقاله (531.91 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| ساناز علیزاده1؛ حسن ممتاز1؛ ابراهیم رحیمی* 2 | ||
| 1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
| 2گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
| چکیده | ||
| باکتری سالمونلا به عنوان یک بیماری منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب میآید. هدف از این تحقیق تعیین شیوع سالمونلا و بررسی ژنهای حدت سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از شیر و فراوردههای شیری گاومیش و گوشت گاومیش در استان خوزستان، شهرستان ملاثانی بود. در مجموع 210 نمونه از گوشت، شیر و فراوردههای شیری در اسفند 94 و فروردین 95 از شهرستان ملاثانی جمع آوری و با هدف بررسی حضور سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم و ژنهای حدت مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهطور کلی شیوع سالمونلا در نمونههای مورد مطالعه 86/2 درصد بهدست امد. شیوع آلودگی نمونهها به سالمونلا اینتریتیدیس 6/66 درصد و سالمونلا تیفی موریوم 3/33 درصد بود. بیشترین شیوع الودگی سالمونلا در نمونههای پنیر 10 درصد و سپس در شیر 5/2 درصد و در سرشیر 14/7 درصد. هیچ سالمونلایی در نمونههای گوشت، ماست، کره و شیربرنج یافت نشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| سالمونلا تیفی موریوم؛ سالمونلا اینتریتیدیس؛ ژن های حدت؛ PCR؛ شیر و قراوردههای شیر و گوشت | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 290 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 175 |
||