تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,310 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,931 |
تاثیر نفوذ اسمزی ترکیبات موثره پسماند انگور بر خصوصیات کمی و کیفی ژل آلوئه ورا | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 11، دوره 12، شماره 1 - شماره پیاپی 43، فروردین 1399، صفحه 156-145 اصل مقاله (427.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2020.665341 | ||
نویسندگان | ||
الهام آذرپژوه* 1؛ پروین شرایعی2؛ نصرت عظیمی3؛ فرزاد غیبی4 | ||
1ستادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | ||
2استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | ||
32- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
4استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه به منظور غنیسازی میان وعدههای غذایی از روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد که یکی از روشهای نوین استفاده از نفوذ ترکیبات عملگرا با استفاده از فرآیند اسمزی میباشد. این پژوهش باهدف تولید میان وعده فراسودمند از ژل آلوئهورا با افزودن ترکیبات عملگرای فنلی موجود در پسماند انگور (آرگول) با استفاده از فرآیند آبگیری اسمزی انجام شد. بدین منظور، ژل آلوئهورا با آگار شکلدهی و برشهایی به صورت استوانهای در ابعاد (20 در 20 میلیمتر) تهیه گردید. سپس، برشها در محلول قندی با سه غلظت (40، 50 و60 درصد) و آرگول در سه سطح (10، 20 و30 درصد وزنی نسبت به محلول اسمزی) در دمای ثابت 50 درجه سلسیوس به مدت 120 دقیقه غوطهور شدند. پس از آبکشی نمونهها، میزان از دستدادن آب و میزان افزایش ماده جامد جذب شده در زمان های 30، 60، 90 و 120 دقیقه و میزان نفوذ ترکیبات آنتوسیانینی و فنلی، قدرت آنتیاکسیدانی (میزان گیرندگی رادیکال آزاد و قدرت احیاکنندگی آهن دو ظرفیتی)، ارزیابی بافت (سفتی، قابلیت جویدن و نیروی فنری) و مولفههای رنگی (میزان روشناییL* ،a* میزان قرمزی، میزان زردیb* ) ژل آلوئهورا پس از 120 دقیقه اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد، مقدار بالای جذب مواد جامد منجر به افزایش جذب ترکیبات فنلی و آنتوسیانینی میشود. افزایش غلظت ساکارز باعث کاهش میزان روشنایی، افزایش میزان قرمزی و زردی نمونهها شد. آنالیز ساختار بافت نشان داد که با افزایش غلظت ساکارز محلول و آرگول، سختی نمونهها کاهش یافت. به طورکلی، تیمار غوطهور شده به مدت 60 دقیقه در ساکارز با غلظت 50 درصد به همراه 20 درصد آرگول به عنوان تیمار بهینه انتخاب شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلوئهورا؛ اسمز؛ پسماند انگور؛ ترکیبات فنلی؛ ترکیبات آنتوسیانینی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 263 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 291 |