تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,432 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,471,187 |
اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک کلپ چمنی (Ulva intestinalis) روی گوشت چرخ شده فیلماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 1، اردیبهشت 1398، صفحه 27-38 اصل مقاله (809.85 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
میترا دانشور قربانی1؛ سید پژمان حسینی شکرابی* 2؛ سید ابراهیم حسینی3 | ||
1گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شیلات، تهران، ایران | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصاره ماکروجلبک intestinalis Ulva به عنوان یک آنتیباکتریال طبیعی در گوشت چرخ شده فیلماهی انجام شد. بدین منظور در ابتدا حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره هیدروالکلی این جلبک در شرایط آزمایشگاهی و به روش میکروچاهک علیه پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز تعیین گردید. سپس، غلظتهای شاهد (بدون هیچ افزودنی)، BHT (آنتیاکسیدان سنتتیک)، MIC، دو و سه برابر غلظت MIC تهیه، با گوشت چرخ کرده ماهی مخلوط و در یخچال نگهداری شدند. در روزهای 0، 4، 8 و 12 روز نمونهبردای انجام و خصوصیات میکروبی شامل باکتریهای سرماگرا، مزوفیل، سودوموناس و انتروباکتریاسه اندازهگیری گردید. مطابق نتایج، MIC برابر 5/12 میلیگرم در هر میلیلیتر بدست آمد. نتایج مؤید این بود که تیمارهای واجد عصاره جلبک در مقایسه با تیمارهای شاهد و BHT از بارمیکروبی کمتری برخودار بودند (01/0>p). همچنین در بین غلظتهای مختلف عصاره، تیمار سه برابر غلظت MIC، بیشترین اثر ضدباکتریایی را نشان داد بهطوری که در پایان روز دوازدهم مقدار باکتریهای هوازی مزوفیل (27/6 log cfu/g)، سرماگرا (08/9 log cfu/g)، سودوموناس (6/6 log cfu/g) و انتروباکتریاسه (21/6 log cfu/g) در این تیمار کمتر از شاهد و سایر تیمارها بود. به طور کلی نتایج بیانگر این بود که ماکروجلبک کلپ چمنی، گونه مناسبی برای استفاده به منزله یک نگهدارنده طبیعی بوده و گوشت چرخ شده ماهی واجد سه برابر غلظت MIC در مقایسه با سایر تیمارها از فساد باکتریایی کمتری در طول دوره نگهداری در یخچال برخودار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماکروجلبک؛ کلپچمنی؛ گوشت چرخ شده؛ فیل ماهی؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 310 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 265 |