| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,606,406 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,288,948 |
اثر بازدارندگی نیسین و اسید آسکوربیک بر آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس در آب پرتقال | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 8، دوره 6، شماره 3، مهر 1398، صفحه 70-81 اصل مقاله (709.43 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| فاطمه صباغی1؛ رضوان پوراحمد* 2؛ مهناز هاشمی روان3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشدگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
| 2دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
| 3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین_پیشوا | ||
| چکیده | ||
| آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس باکتری اسپوردار و گرمادوست است که سبب تغییر طعم و بو در آبمیوهها میشود. هدف از این تحقیق، بررسی اثر بازدارندگی نیسین و اسید آسکوربیک بر آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس در آب پرتقال بود. باکتریوسین نیسین (150 و ppm 200) و اسید آسکوربیک (100 و ppm 250) در آب پرتقال آلوده به باکتری آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس استفاده گردید. ویژگیهای میکروبی، فیزیکی شیمیایی و حسی نمونهها طی 90 روز نگهداری بررسی شد. افزودن نیسین و اسید آسکوربیک موجب کاهش معنیدار (05/0>P) تعداد آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس در آب پرتقال گردید. کمترین تعداد باکتری به ترتیب متعلق به نمونه حاوی ppm200 نیسین + ppm250 اسیدآسکوربیک و نمونه حاوی ppm200 نیسین + ppm100 اسیدآسکوربیک بود. تعداد باکتری در نمونههای حاوی نیسین و اسید آسکوربیک با گذشت زمان کاهش معنیداری (05/0>P) یافت بطوریکه عدم رشد باکتری در نمونه حاوی ppm200 نیسین + ppm250 اسیدآسکوربیک در روزهای شصتم و نودم و نیز نمونه حاوی ppm200 نیسین + ppm100 اسیدآسکوربیک در روز نودم مشاهده گردید. طی زمان نگهداری، اسیدیته نمونهها افزایش و بریکس کاهش معنیداری (05/0>P) یافت. در میان نمونههای آب پرتقال، نمونه حاوی ppm150 نیسین + ppm100 اسیدآسکوربیک و نمونه حاوی ppm200 نیسین+ ppm100 اسیدآسکوربیک دارای بالاترین امتیاز پذیرش کلی حسی بودند. با توجه به ویژگیهای میکروبی و حسی، نمونه حاوی ppm200 نیسین + ppm100 اسیدآسکوربیک به عنوان بهترین نمونه انتخاب شد. بنابراین آب پرتقال حاوی نیسین و اسید آسکوربیک ضمن داشتن کیفیت حسی مطلوب، میتواند در مهار آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس موثر باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آب پرتقال؛ آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس؛ اسید آسکوربیک؛ نیسین | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 296 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 305 |
||