تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,519 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,456,152 |
مطالعه اثر عصارههای آبی و اتانولی گل نر گیاه گردو بر باکتری لاکتوکوکوس گارویه جدا شده از گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 6، شماره 3، مهر 1398، صفحه 82-91 اصل مقاله (547.07 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پروین محسنی سی سخت1؛ امین نعمت الهی* 2؛ عبدالناصر محبی3؛ روح الله رحیمی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت آبزیان. دانشکده دامپزشکی. دانشگاه شهرکرد | ||
2دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد-ایران | ||
3دانشیار، بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد | ||
4گروه شیلات ،دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
باکتری لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکوزیس در ماهی است که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارد. در تحقیق حاضر، حساسیت باکتری لاکتوکوکوس گارویه نسبت به عصارههای اتانولی و آبی گیاه گل نر گردو مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا عصاره اتانولی و آبی از گیاه گل نر گردو تهیه و در رقتهای متوالی جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) در برابر باکتری لاکتوکوکوس گارویه به روش تهیه رقت متوالی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، با استفاده از روش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازهگیری و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که، عصاره اتانولی گل نر گردو، در غلظت 5/37 میلیگرم بر میلیلیتر، اثر کشندگی و در غلظت 75/18 میلیگرم بر میلیلیتر خاصیت ممانعت از رشد و عصاره آبی گل نر گردو، در غلظتهای 75 میلیگرم بر میلیلیتر اثر کشندگی و در غلظت 5/37 میلیگرم بر میلیلیتر خاصیت ممانعت از رشد را در برابر رشد باکتری از خود نشان داد. با توجه به اثر مناسب عصارههای فوق روی باکتری لاکتوکوکوس گارویه، لازم است که مطالعات وسیعتری در شرایط بالینی در مزارع پرورش آبزیان صورت گیرد و پس از مشخص شدن غلظت موثر، غیر سمی بودن و مکانیسم اثر آنها، میتوان پیشنهاد نمود که از عصارههای فوق در درمان و پیشگیری از بیماری استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوکوکوس گارویه؛ عصاره؛ گیاه گل گردو؛ ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 366 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 236 |