تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,850 |
اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی پوست انار درآب سیب علیه ساکارومایسس سرویزیه ، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 2، تیر 1398، صفحه 22-33 اصل مقاله (735.42 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زینب رضوانی فرد1؛ محمدرضا اسحاقی* 2؛ سید مهدی حسن زاده3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی دانشگاه آزاد ورامین | ||
2مدیر گروه تحصیلات تکمیلی صنایع غذایی دانشگاه آزاد ورامین | ||
3عضو هیئت علمی انستیتوپاستور تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره متانولی پوست انار بر روی ساکارومایسس سرویزیه PTCC 5269، لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1058 و آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس ATCC 49025 در آب سیب میباشد. سه غلظت متفاوت از عصاره پوست انار (250 ، 500 و 1000 میکروگرم/میلیلیتر) و تیمار شاهد تهیه گردید. تیمارها در دمای یخچال برای 60 روز نگهداری گردید و از جهت اسیدیته، pH، کدورت، درجه بریکس، آنالیز میکروبی، در روزهای صفر، 30 و 60 مورد آزمایش قرار گرفت. با افزایش زمان نگهداری و همچنین افزایش غلظت عصاره افزایش اسیدیته و کاهش pH مشاهده گردید.. با توجه به خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری آب سیب، نهایتا تیمار با 500 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره فنولی پوست انار به عنوان تیمار بهینه تشخیص داده شد. نتایج نشان داد که عصاره ی الکلی پوست انار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی و اثرگذار در کاهش کدورت در آب سیب در دمای یخچال مطرح می باشد | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره فنولی؛ پوست انار؛ ساکارومایسس سرویزیه؛ لاکتوباسیلوس پلانتاروم؛ آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 278 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 721 |