تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,164 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,828 |
بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 2، تیر 1398، صفحه 34-45 اصل مقاله (719.11 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نادر حبیبی* 1؛ مریم علی اصغری1؛ اسعد رخزادی2 | ||
1گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد سنندج | ||
2گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد سنندج | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر دو کپک آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم سیترینوم انجام شد. غلظتهای مختلفی از نانو ذره گرافن برای تعیین پارامترهای حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MFC) و قطر هاله عدم رشد در این آزمایش بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان غلظتی از نانو ذره گرافن که موجب بازدارندگی رشد کپک پنیسیلیوم سیترینوم شده، از لحاظ آماری بیشتر از میزان غلظت بازدارنده برای رشد کپک آسپرژیلوس نایجر بود. از سوی دیگر تفاوت معنیداری بین دو گونه کپک از لحاظ غلظتهای MFC وجود نداشت. نتایجMIC برای قارچهای آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم سیترینوم به ترتیب 9/10388 و 8/10527 میکروگرم بر میلیلیتر بود. بررسی هاله عدم رشد دو کپک نشان داد که تا غلظت 10500 پیپیام، تفاوت محسوسی بین دو کپک از نظر قطر هاله وجود نداشت ولی با افزایش غلظت نانو ذره گرافن، تفاوت قطر هاله در دو کپک بیشتر شد به-طوری که قطر هاله عدم رشد آسپرژیلوس نایجر در غلظتهای بالاتر نانو ذره، بیشتر از قطر هاله عدم رشد پنیسیلیوم سیترینوم بود. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش میتوان نتیجهگیری نمود که میزان تاثیر نانو ذره گرافن بر روی کپک آسپرژیلوس نایجر بیشتر از پنیسیلیوم سیترینوم بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس نایجر؛ پنی سیلیوم سیترینوم؛ نانوذره گرافن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 307 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 179 |