تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,263 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,895 |
بررسی تاثیر غلظت امولسیفایر روی خواص نانودیسپرسیونهای اسانس گیاه پونه | ||
کاربرد شیمی در محیط زیست | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 29، فروردین 1396، صفحه 13-18 اصل مقاله (716.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این مقاله نانو دیسپرسیونهای اسانس گیاه پونه با روش تلفیقی امولسیونسازی خودبهخودی و جابهجایی حلال، تهیه گردید. اثر غلظتهای مختلف امولسیفایرهای آبدوست تویین 20 و آبگریز اسپن 20 روی ویژگیهای نانودیسپرسیونهای تهیه شده یعنی متوسط اندازه ذرات، توزیع اندازهی ذرات، پتانسیل زتا، هدایت و کدورت بررسی گردید. نتایج نشان دادند که غلظت امولسیفایرهای آبدوست و چربیدوست انتخاب شده روی خواص نانو دیسپرسیونهای اسانس پونه تهیه شده دارای تاثیر معنا دار بوده و به استثنای ویژگی اندازه ذرات که ریزترین نانو ذرات در بیشترین غلظت امولسیفایر تویین 20 تولید گردید، در حالت کلی غلظتهای متوسط امولسیفایرها منجر به تولید نانودیسپرسیونها با خواص مطلوبتر (توزیع اندازه ذرات ریزتر، کدورت کمتر، پتانسیل زتا و هدایت بیشتر) میگردد. لذا با انتخاب بهتر متغیرهای فرمولاسیونی میتوان نانودیسپرسیون با خصوصیات مطلوب ایجاد کرده و در فرمولاسیونهای دارویی و غذایی به کار برد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس پونه؛ روش جابهجایی حلال؛ امولسیونسازی خودبخودی؛ امولسیفایر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 88 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |