تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,523 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,330 |
بررسی آنتوسیانین، فلاونوئید، فنولیک، غلظت اسید آسکوربیک، فعالیت آنتیاکسیدانی کل و فعالیت ضد تکثیری سلولهای سرطانی کبد انسان، در گیاه Fragaria x ananassa تحت تاثیر عوامل پس از برداشت | ||
کاربرد شیمی در محیط زیست | ||
مقاله 1، دوره 6، شماره 24، بهمن 1394، صفحه 1-18 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
هدف این تحقیق مطالعه و بررسی کیفیت فیزیکی، فعالیت و میزان آنتیاکسیدان و همچنین فعالیت ضد تکثیری میوه توتفرنگی است که در مراحل بلوغ سرسفید و قرمز رسیده برداشت شده و در رطوبت نسبی 95 یا 65 درصد به مدت 12 روز در دمای 3 و 10 درجهی سانتیگراد ذخیره شده است. کیفیت کلی و سفتی میوههای برداشتشده در مرحله قرمز رسیده سریعتر از مرحله سرسفید دچار کاهش شد و همچنین این حالتها در میوههای مربوط به هر دو مرحله در 10 درجه سانتیگراد بیشتر از 3 درجه سانتیگراد کاهش یافت. در هر دو تیمار، رطوبت نسبی روی کیفیت میوه تاثیری نداشت. در میوههای سرسفید، کاهش شفافیت (L) و زاویهی فام یا ته رنگ و همچنین افزایش غلظت آنتوسیانین در 10 درجهی سانتیگراد سریعتر از 3 درجهی سانتیگراد به وقوع پیوست. شفافیت میوهی رسیدهی قرمز در روز سوم کاهش یافت و در طی دورههای بعدی ذخیرهسازی نیز به همان منوال باقی ماند. غلظت اولیهی آنتوسیانین میوه قرمز رسیده حدود پنج بار بیشتر از میوه سرسفید بود و این مقدار در طول دورهی ذخیرهسازی کاهش یافت. غلظت کلی فلاونوئید و فنولیک و فعالیت کلی آنتیاکسیدان میوههایی که در مرحله سرسفید برداشتشده بودند بیشتر از میوههایی بود که در مرحلهی رسیدهی قرمز برداشتشده بودند. این تفاوتها در طی دورهی ذخیرهسازی میوهها نیز حفظ شدند، اما برای میوههای قرمز رسیده وضع بههمین منوال نبود، غلظت و فعالیت در این میوهها که در 10 درجهی سانتیگراد و بهویژه رطوبت نسبی 10 درصد ذخیره شده بودند بهسرعت کاهش یافت. غلظت کلی اسید آسکوربیک میوهی سرسفید در مرحله برداشت کمتر از میوههای نوع قرمز رسیده بود، اما با گذشت زمان بهطور جزیی افزایش یافت، در حالی که این غلظت در میوههای قرمز رسیده نسبتاً ثابت بود تا اینکه در 10 درجه سانتیگراد در روز دوازدهم کاهش یافت. تغییرات کلی فعالیت آنتیاکسیدان مشابه تغییرات غلظت فلاونوئید و فنولیک بودند ولی شباهتی به تغییرات غلظت اسید اسکوربیک یا آنتوسیاتین نداشتند. یک نوع همبستگی یا ارتباط بین کیفیت میوه با سفتی و ویژگیهای مربوط به رنگ و همچنین بین کیفیت میوه و غلظت کلی فنولیک و فلاونوئید و یا فعالیت آنتیاکسیدان وجود داشت. 50 گرم در لیتر عصاره توتفرنگی باعث بازداری ازHepG2 (تکثیر سلولی در سرطان کبد انسانی) تا حدود 80 درصد میشود. 50 ECفعالیت ضد تکثیری توتفرنگی با مرحله بلوغ در زمان برداشت یا دمای ذخیرهسازی تحت تاثیر قرار نگرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
Fragaria x ananassa؛ اسید اسکوربیک؛ فلاونوئید؛ آنتوسیانین؛ آنتیاکسیدانی؛ فعالیت ضد تکثیری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 86 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 117 |