تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,512 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,315 |
مقایسه ویژگیهای فیتوشیمیایی سه گونه گیاه دارویی نعناع در محلولهای غذایی مختلف | ||
کاربرد شیمی در محیط زیست | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 16، آذر 1392، صفحه 25-33 اصل مقاله (732.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات دو عامل گونه و محلول غذایی (هوگلند100 درصد، هوگلند50 درصد، MS5 درصد، MS10 درصد، MS15 درصد)روی گونههای نعناع (نعناع سبز (Menthaspicata)، پونه سنبلهای (Menthalongifolia)و نعناعفلفلی(Menthapiperata) مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر گونه و محلول غذایی روی درصد اسانس نعناع در سطح احتمال یک درصد معنیدار میباشد. اثر متقابل گونه و محلول غذایی روی درصد اسانس در سطح احتمال 5 درصد معنیدار بود. میزان اسانس گونهها 4/2-82/0 درصد بود. نتایج مقایسه میانگین گونهها نشان داد که گونههای نعناع تفاوت معنیداری از لحاظ میزان اسانس دارند. بیشترین میزان اسانس (4/2 درصد) مربوط به گونه M. piperita و محلول غذایی هوگلند (100 درصد) و کمترین میزان اسانس (82/0 درصد) مربوط به گونه M. longifolia و محلول غذایی MS (5 درصد) میباشد. بیشترین میزان اسانس در گونه M. spicataمربوط به تیمار محلول غذایی هوگلند (100 درصد) میباشد. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که گونههای مختلف نعناع پاسخ بهتری نسبت به محلول غذایی MS نسبت به هوگلند از خود نشان میدهند. منتول مهمترین ترکیب اسانس نعناع فلفلی در محلول غذایی هوگلند (100 درصد)، آلفا-ترپنیل استات مهمترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس نعناع سبز در محلول غذایی MS (15 درصد) و کارون مهمترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس نعناع سنبلهای در محلول غذایی MS (10 درصد) مشاهده شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
محلول های غذایی؛ هوگلند؛ MS؛ نعناع | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 99 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 111 |