تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,199 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,857 |
تهیه نانوبسپارهای پروتوکاچئیک اسید استخراجشده از گیاه سماق و بررسی ویژگی ضداکسیدانی، مقدار فنل و فلاونوئیدکل عصاره برگ آن و رهایش آنها | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 11، دوره 13، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 109-122 اصل مقاله (3.07 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عبدالرضا ابری* 1؛ سیده سحر مهدی زاده2 | ||
1استادیار، گروه شیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشدفیتوشیمی، گروه شیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
در این کار پژوهشی، گیاه سماق از درختان منطقه اهر در استان آذربایجان شرقی جمعآوری، در سایه خشک، آسیاب و درنهایت، با سه روش خیساندن، سوکسله و فراصوت عصارهگیری و ماده مؤثرهی پروتوکاچئیک اسید و تعیین درصد آن با دستگاه سوانگاری مایع با کارایی بالا (HPLC) مشخص شد. در ادامه، مشتق وینیله پروتوکاچئیک اسید تهیه و با مونومرهای آکریلیک اسید، متاآکریلیک و استایرن در حضور آغازگر AIBN بسپارش و با دستگاه خشککن انجمادی نانوهمبسپار آن تهیه شد. ساختار فراوردهها با طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه (FTIR)، طیفسنجی تشدید مغناطیسی هسته پروتون (1HNMR)، طیفسنجی تشدید مغناطیسی هسته کربن 13 (13CNMR)، پراش پرتو ایکس (XRD)، گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC)، تجزیه وزنسنجی گرمایی (TGA) و میکروسکوپی الکترونی روبشی (SEM) بررسی و تعیین شد. چگونگی رهایش کنترلشده داروی پروتوکاچئیک اسید از همبسپارها بهطور جداگانه در هر دو شرایط شبیهسازیشده معده و روده در محیطهای بافر به ترتیب با pH برابر با 1 و 4/7 موردبررسی قرار گرفت. در بخش پایانی کار، ویژگی ضداکسیدانی عصاره متانولی، محتوای فنل و فلاونوئیدکل اندازهگیری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
سماق؛ استخراج؛ فنل؛ فلاونوئید؛ نانوهمبسپار؛ رهایش دارو | ||
مراجع | ||
[1] Jamshidi, M.; Ahmadi-Ashtiani, H.R.; Rezazadeh, S.H.; J. Med. Plant. 2(34), 177-182, 2010. [2] Salehian, T.; Safdary, F.; Pirak. A.; Atarodi, Z.; J. Herbal. Drugs. 4, 57-63, 2011. [3] Khoshbakht, K.; Hammer, K.; Genet Resour Crop Evol. 53(3), 641-651, 2006. [4] Özcan, M.; Haciseferogullari, H.; Bulg. J. Plant Physiol. 30, 74-84, 2004. [5] Abu-Reidah, I.M.; Jamous, R.M.; Ali-Shtayeh, M.S.; Jordan J. Biol. Sci. 7(4), 233-244, 2014. [6] Ali-Shtayeh, M.S.; Al-Assali, A.A.; Jamous, R.M.; Afr. J. Microbiol. Res. 7(21), 2560-2573, 2013. [7] Shabbir, A.; J. Anim. Plant. Sci. 22(2), 505-512, 2012. [8] Mohammadi, S.; Kouhsari, S.M.; Feshani, A.M.; Daru, J. Pharm. Sci. 18(4), 270-275, 2010. [9] Panico, A.; J. Med. Plant Res. 3(11), 855-861, 2009. [10] Monavari, H.; Iran J. Med. Microbiol. 1(2), 49-59, 2007. [11] Moazeni, M.; Mohseni, M.; Surgical Science 3, 452-456, 2012. [12] Aliakbarlu, J.; Mohammadi, S.; Khalili, S.; J. Food Biochem. 38(2), 159-166, 2014. [13] Onkar, S.; Mohammed, A.; Nida, A.; Int. Res. J. Pharm. 2, 188-194, 2011. [14] Ahmad, H.; Faiyaz, A.; Izharul, H.; Shabbir, A.; Global J. Med. Res. 1, 8-12, 2014. [15] Zargaran, A.; Zarshenas, M.M.; Karimi A.; Yarmohammadi, H.; Borhani-Haghighi, A.; Int. J. Cardiol. 169, 233-237, 2013. [16] Abu-Reidah, I.M.; Ali-Shtayeh, M.S.; Jamous, R.M.; Arráez-Román, D.; Segura-Carretero, A.; Food chem. 166, 179-191, 2015. [17] Chakraborty, A.; Ferk, F.; Simić, T.; Brantner, A.; Dusinská, M.; Kundi, M.; Hoelzl, C.; Nersesyan, A.; Knasmüller, S.; Mutat Res. 661, 10-17, 2009. [18] Polat, R.; Cakilcioglu, U.; Satıl, F.; J Ethnopharmacol. 148(3), 951-963, 2013. [19] Setorki, M.; Setorki, M.; Rafieian, M.; Heidarian, E.; Ghatreh, K.; Shahinfard, N.; Ansari, R.; Forouzandeh, Z.; Journal of Babol University of Medical Sciences 14(3), 38-45, 2012. [20] Shafiei, M.; Nobakht, M.; Moazzam, A.; Int. J. Pharma. Sci. 66(12), 988-992, 2011. [21] Ferk, F.; Chakraborty, A.; Simic, T.; Kundi, M.; Siegfried, K.; BMC Pharmacology 32, 53-64, 2007. [22] Rayne, S. Mazza, S.; Plant Foods Hum. Nutr. 62(4), 165-175, 2007. [23] Moghaddam, P.Z.; Mazandarani, M.; Zolfaghari, M.R.; Badeleh, M.T.; Ghaemi, E.A.; Afr. J. Microbiol. Res. 6(8), 1776-1781, 2012. [24] Zhand, S.; Varasteh, M.A.; Mazandarani, M.; J. Med. Plant. 37, 68-75, 2014. [25] Arabshahi-Delouee, S.; Urooj, A.; Food Chemistry 102(4), 1233-1240, 2007. [26] Hemmatabadi, M.; Abdollahi, M.; Bakhshayeshi, S.; Heshmat, R.; Baeeri, M.; Azimaraghi, O.; Larijani, B.; DARU J. Pharm. Scien. 1, 50-55, 2015. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 209 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 205 |