تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,551,215 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,711,225 |
بررسی باقیمانده آفتکش فنپروپاترین در خیار گلخانهای | ||
فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 3 - شماره پیاپی 7، آذر 1389، صفحه 193-201 اصل مقاله (555.34 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهاره رفیعی* 1؛ سهراب ایمانی2؛ محمد علیمرادی3؛ هادی شفیعی3؛ شهاب خاقانی4؛ سیدرضا باستان4 | ||
1دانشجوی دکتری حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران | ||
2گروه حشرهشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران | ||
3دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک | ||
4دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک | ||
چکیده | ||
مصرف گسترده آفتکشهای شیمیایی در کشاورزی، نگرانیهایی را از نظر تجمع باقیمانده این ترکیبات در غذا و محیطهای کشاورزی ایجاد نموده است. در کشور ما خیار یکی از محصولات پرمصرف است و بهدلیل مصرف تازه و نیز فاصله زمانی کوتاه بین سمپاشی تا برداشت محصول، ممکن است سلامتی انسان را تهدید کند. این تحقیق برای بررسی میزان باقیمانده آفتکش فنپروپاترین بر روی خیار گلخانهای رقم استورم، بهعنوان یکی از سموم رایج در کنترل آفات این محصول انجام شد. برای ارزیابی باقیمانده این آفتکش، سمپاشی بوتههای خیار در قطعهای از گلخانه با دز پیشنهاد شده توسط سازمان حفظ نباتات (غلظت 2 در هزار) انجام شد. نمونهبرداری خیار از قطعات سمپاشی شده بهفواصل یک ساعت، یک، سه، پنج، هفت و ده روز بعد از سمپاشی صورت گرفت. پس از استخراج و خالصسازی با روش فاز جامد، مقدار باقی مانده آفتکش در نمونهها با دستگاه گاز کروماتوگرافی-طیفسنج جرمی اندازهگیری شد.نتایج نشان داد که مقدار باقیمانده آفتکش فنپروپاترین در روز سوم بعد از سمپاشی به زیر حد مجاز (5/0 میلیگرم بر کیلوگرم) میرسد و در روز دهم بعد از سمپاشی قابل اندازهگیری نخواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آفتکش؛ فنپروپاترین؛ باقیمانده؛ خیار؛ استخراج فاز جامد؛ گاز کروماتوگرافی؛ طیفسنج جرمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 203 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 101 |