تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,357 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,965 |
تاثیر عصارههای گیاهی و بستهبندی بر کیفیت میکروبی و فعالیت آنتیاکسیدانی ریحان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 8-23 اصل مقاله (2.08 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نرجس منصوری1؛ محمد مقدم* 2؛ فاطمه کاظمی3؛ معصومه بحرینی4؛ حسین آرویی5 | ||
1دانش اموخته کارشنای ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشیار، دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی | ||
4استادیار، دانشکده علوم گروه زیست شناسی، دانشگاه فردوسی | ||
5گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
سبزیجات در معرض آلودگی به عوامل بیماریزا هستند. لذا جهت برطرف نمودن آلودگیها و افزایش ماندگاری سبزیها، استفاده از ترکیبات طبیعی با بستهبندی مناسب، ضروری است. در این مطالعه به بررسی ترکیبات طبیعی گیاهی در کاهش بارمیکروبی و تاثیر آنها بههمراه دو نوع بستهبندی زیپپلاست و سلفون بر میزان فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی ریحان پرداخته شد. عصارههای آبی-الکلی چایسبز و آویشنخراسانی به روش مسراسیون تهیه شد. نمونههای برگ ریحان به مدت 5 دقیقه در غلظتهای 10، 20 و 40 درصد عصارهها و همچنین آب و اتانل 20 درصد (شاهد) قرار گرفتند. سپس در بستهبندی سلفون و زیپپلاست در انباری با رطوبت نسبی 85 درصد و دمای هفت درجه سانتیگراد گذاشته شدند. کاهش بارمیکروبی ریحان بعد از تیمار با غلظتهای ذکر شده هر دو عصاره، اندازهگیری شد. میزان فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی ریحان نیز در طول دوره انبارداری در چهار دوره بررسی شد. تیمار چای سبز 40 درصد باعث کاهش جمعیت انتروباکتریاسه به میزان 48/4 لگاریتم در نمونههای ریحان شد. عصاره 40 درصد آویشن خراسانی و چای سبز توانستند جمعیت باکتریهای کلیفرم را به صفر برسانند. در بررسی میزان فنل کل در طول دوره انبارداری، تیمار 10 درصد عصاره آویشنخراسانی در بستهبندی زیپپلاست و در بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی، تیمار 10 درصد هر دو عصاره در بستهبندی زیپپلاست دارای کمترین تغییرات، نسبت به ریحان تازه برداشت شده بودند. در مجموع، عصاره چایسبز و آویشنخراسانی به عنوان ترکیبات طبیعی با خواص ضدمیکروبی بالا به همراه بستهبندی زیپپلاست میتوانند برای افزایش ماندگاری و کاهش آلودگی سبزی ریحان مورد توجه قرار گیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی؛ کلیفرم؛ انتروباکتریاسه؛ چای سبز؛ آویشن خراسانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 265 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 440 |