| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,619,572 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,295,584 |
زنگ خطر مقاومت بالا به تتراسایکلین در ایران | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 8، دوره 6، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 74-85 اصل مقاله (1.09 M) | ||
| نوع مقاله: مروری | ||
| نویسندگان | ||
| سحر نوری1؛ محمد نودرگاه* 2 | ||
| 1گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تبریز | ||
| چکیده | ||
| مقاومت به آنتی بیوتیکها از جمله نگرانیهای نوظهور عرصه بهداشت در سطح جهان است. تتراسایکلین نیز از این قاعده مستثنی نبوده، به ویژه که جزو آنتیبیوتیکهای ارزان و با طیف اثر گسترده میباشد و این امر باعث شده تا مصرف بالایی در جنبههای درمان و بهداشت مواد غذایی را به خود اختصاص دهد. اشریشیاکلی یک گونه باکتریایی شاخص در بحث سلامت غذا، انسان و دام میباشد و این امر باعث شده مدلی مناسب برای مطالعه مقاومت آنتیبیوتیکی باشد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت و میزان مقاومت به تتراسایکلین در سویههای اشریشیاکلی موجود در موادغذایی، جمعیتهای انسانی و دامی تا سال 1397 است. بحث پیرامون موادغذایی به عنوان فصل مشترک جمعیت انسان، دام و محیطزیست محسوب شده و به عنوان یکی از عوامل انتقال سویههای مقاوم در این چرخه دارای اهمیت خاصی است. نتایج بررسی یافتههای تحقیقات صورت گرفته در ایران حاکی از میانگین مقاومت 74/86 درصدی طیور مبتلا به کلیباسلوز، مقاومت 11/64 درصدی اشریشیاکلیهای عامل عفونتهای انسانی و همچنین مقاومت 9/60 درصدی سویههای جدا شده از مواد غذایی به تتراسایکلین میباشد. با توجه به این میزان از مقاومت، توصیه میشود تا توزیع و مصرف تتراسایکلین در کشور برای مدتی به طور کامل قطع گردد تا جمعیت سویههای مقاوم توسط آنتیبیوتیکها و روشهای دیگر کاهش یابد و هم-چنین سیمای ایپیدمی مولکولی و عوامل موثر بر ایجاد مقاومت نیز مورد ارزیابی قرار گیرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اشریشیاکلی؛ تتراسایکلین؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ ژن های tet | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 687 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 759 |
||