| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,603,253 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,287,698 |
بهینهسازی خواص نفوذپذیری فیلم ژلاتینی ماهی با افزودن کربوکسیمتیلسلولز | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| مقاله 6، دوره 11، شماره 4 - شماره پیاپی 44، اسفند 1396، صفحه 59-66 | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| چکیده امروزه تولید فیلمهای خوراکی، از پروتئینها، پلیساکاریدها، چربیها و یا ترکیبی از آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ژلاتین با داشتن ماهیت پلیمری قابلیت تولید فیلمسازی خوبی دارد و فیلمهای تجزیهپذیر طبیعی و جایگزین کردن آنها بهجای پلاستیکهای سنتزی راهحل مناسبی برای به حداقل رساندن آثار نامطلوب و زیانآور زبالههای سنتزی است ولی مشکل اصلی آن آبدوستی بهنسبت بالا و خواص مکانیکی بهنسبت ضعیف فیلمهای حاصل از آن در مقایسه با فیلمهای سنتزی رایج میباشد. در این پژوهش فیلمهایی از ژلاتین ماهی با نسبتهای (5، 10، 15 و 20 درصد) با کربوکسیمتیلسلولز به روش کاستینگ در دمای 85 درجه سانتیگراد تهیه شد. اثر غلظتهای مختلف کربوکسیمتیلسلولز بر روی نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP)، ظرفیت جذب آب (WAC) و حلالیت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت کربوکسیمتیلسلولز نفوذپذیری فیلمهای ژلاتینی نسبت به بخار آب فیلمها کاهش یافت و ظرفیت جذب آب و حلالیت فیلمها افزایش یافت. بهطورکلی افزودن کربوکسیمتیلسلولز علاوه بر بهبود شفافیت فیلمهای ژلاتینی خواص فیزیکوشیمیایی آنها را نیز بهبود داده و راه را برای استفاده از این بایوپلیمرها در صنایع بستهبندی هموار میکند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: ایزوترم جذب؛ ژلاتین ماهی؛ کربوکسیمتیلسلولز؛ نفوذپذیری به بخار آب | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 46 |
||