تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,186 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,845 |
کارآیی آنتی اکسیدان بوتیل هیدورکسی تولوئن BHT)) بر ثبات چربی جیره فیل ماهی به هنگام نگهداری در شرایط سرما | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 1، خرداد 1386، صفحه 45-50 اصل مقاله (375.04 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده کارآیی آنتی اکسیدان BHT بر ثبات چربی جیره فیل ماهی به هنگام نگهداری در شرایط سرما به مدت 3 ماه مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق پس از تهیه مواد اولیه و ساخت جیره ترکیبی پلت آنتیاکسیدان BHT به میزان 05/0 درصد چربی جیره به کار گرفته شد. گروهی از جیرهها نیز بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. شاخصهای شیمیایی فساد چربی شامل چربی کل، اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکساید در طول دوره نگهداری به صورت ماهانه برای جیرههای حاوی آنتیاکسیدان و شاهد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که چربی کل جیره حاوی آنتیاکسیدان BHT در مقایسه با جیره شاهد به جز ماه سوم دوره نگهداری در سایر ماهها اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0P<). فاکتورهای کیفی فساد چربی (عدد پراکساید، اسیدهای چرب آزاد) اختلاف معنیداری را بین جیره شاهد و جیره حاوی آنتیاکسیدان در ماههای دوم و سوم نشان داد (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان داد در حالی که فقدان آنتیاکسیدان شاخصهای فساد اکسیداتیو را افزایش داد. به کارگیری این ترکیبات بهطور معناداری شاخصهای افت کیفی جیره را کاهش داد و آنتیاکسیدانBHT را بهعنوان یکی از عوامل موثر در حفظ چربی جیره و ثبات اکسیداتیو در طول دوره نگهداری مطرح ساخت. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آنتی اکسیدان؛ فساد اکسیداتیو؛ فیل ماهی؛ چربی جیره | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 41 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |