تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,347 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,960 |
بکارگیری با سیلوس های پرو بیوتیکی به منظورارتقاء فاکتورهای تغذیه ای لارو ماهی قره برون (Acipenser persicus) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 2، شهریور 1386، صفحه 25-32 اصل مقاله (280.99 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات باکتریهای پروبیوتیکی Bacillus licheniformis,B.laterosporus, B.polymyxa B.circulans و B. subtilisروی فاکتورهای تغذیهای تاس ماهی ایرانی با بکارگیری مخلوط 5 گونه از باسیلوسهای پروبیوتیکی از طریق غنیسازی با آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) بررسی شد. این آزمایش در قالب 4 تیمار و در یک طرح کاملاَ تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. مخلوط پروبیوتیکها درسه سطح 108×1، 108×2 و 108×3 باکتری به ازاء هر لیتر در سوسپانسیون محیط غنیسازی بکارگرفته شدند. ناپلیهای آرتمیا با مخلوطهای باکتریابی بهمدت 10 ساعت غنیسازی گردیده و توسط لاروهای تاس ماهی ایرانی در تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. گروه شاهد از ناپلیهای آرتمیای بدون غنیسازی تغذیه نمودند. لاروهای ماهی در هر روز در 6 نوبت تغذیه شدند. نتایج نشان داد که در تیمارهای آزمایشی، پروبیوتیکها روی نسبت کارآیی پروتئین(PER) ، نسبت کارآیی چربی (LER)، کارآیی ابقاء انرژی (ERE)، شاخص گاستروسوماتیک (GSI) و میزان بهرهبرداری از پروتئین خالص (NPU) در مقایسه با تیمار شاهد، تاثیرات مثبت و معنیدار داشتند (05/0P<) همچنین غذای نسبی خورده شده (RFI)و غذای خورده شده روزانه (DFI) بطور معنیدار کاهش یافت (05/0P<). آزمایش نشان داد که پروبیوتیکهای باسیلی بطور موثر بر کارآیی تغذیه و فاکتورهای تغذیهای لارو تاس ماهی ایرانی تاثیر گذاشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: پروبیوتیک؛ غنیسازی؛ لارو تاس ماهی ایرانی؛ ناپلی آرتمیا؛ نسبت کارآیی پروتئین؛ نسبت کارآیی چربی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 45 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 58 |