تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,453,289 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,468,985 |
تولید و نگهداری کود مایع (سیلاژ) از کیلکاماهیان دریای خزر | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 2، شهریور 1386، صفحه 33-38 اصل مقاله (198.4 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده سه گونه از ماهیان کلیکا از خانواده کلوپئیده1 در دریای خزر حضور دارند که از آبزیان صنعتی این دریا محسوب میگردند. ارزشمندی این گروه، علاوه بر ترکیب بیوشیمیایی مناسب مصرف، به دلیل امکان تولید فرآوردههای متفاوت از آنها است. علاوه بر مصارف مستقیم انسانی، میتوان به قابلیت تبدیلی مناسب این آبزیان به مواد غذایی زمینهای جهت مصرف دام، طیور و آبزیان اشاره نمود که آرد و سیلاژ از جملة مهمترین این فرآوردههای جنبی2 محسوب میشوند. کود مایع یا سیلاژ کلیکا، هم بصورت ماهی کامل و هم بصورت مواد زائد ناشی از سایر صنایع تبدیلی، میتواند بعنوان ماده غذایی با ارزش جهت خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد .در بررسی حاضر با استفاده از ماهیان کلیکا، توسط روشهای شیمیایی و با مصرف اسید فرمیک که موجب جلوگیری از فساد باکتریایی و تکمیل فرآیند اتولیز پروتئینهای ماهی در اثر عمل آنزیمها میگردد، اقدام به تولید سیلاژ شده است. در برآورد ارزش غذایی سیلاژ تولید شدة تازه، میزان متوسط پروتئین 34/22 درصد، چربی 48/4 درصد، مواد معدنی 78/2 درصد و رطوبت 52/71 درصد تعیین شده است. این مقادیر در روز آخر انبارداری به ترتیب به 16/20، 01/4، 69/2 و90/71 درصد تغییر یافتند، اما این تغییرات معنیدار نبودند. با توجه به این مسئله ارزش غذایی فراوان سیلاژ کلیکا مشخص میشود، همچنین محصول از نظر سلامت میکروبی نیز مورد بررسی قرار گرفته و در طول دورة نگهداری فساد میکروبی در آن دیده نشده است. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: دریای خزر؛ سیلاژ؛ فرآوری؛ کیلکاماهیان؛ نگهداری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 47 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 148 |