تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,538 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,360 |
بررسی تأثیر نوع خوراک بر رشد و بقاء نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 13، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 17، خرداد 1390، صفحه 117-124 اصل مقاله (298.15 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده عوامل مختلفی بر رشد، میزان بقاء و کیفیت نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) دخیل است. در این تحقیق، تأثیر نوع خوراک، بر میانگین وزن، طول، شاخص ضریب رشد ویژه (SGR)، افزایش وزن (WG) و بازماندگی نوزادان فرشتهماهی مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای غذایی شامل پودر کرم خونی، سیست آرتمیا پوستهزدایی شده و پودر کرم خونی همراه با سیست آرتمیا پوستهزدایی شده بود و هر تیمار با سه تکرار انجام شد. بدینترتیب 9 عدد آکواریوم به ابعاد 30×40× 60 با درجه حرارت 31 درجه سانتیگراد در یک دوره زمانی 30 روزه، به این مطالعه اختصاص داده شد. طی این مدت سایر فاکتورها شامل دما، pH و میزان اکسیژن محلول برای همه تیمارها، یکسان و مشابه بود. نتایج بهدست آمده نشان داد که نوع جیره غذایی در رشد و بازماندگی نوزادان، تأثیر بهسزایی دارد و تیمار غذایی پودر کرم خونی همراه با سیست آرتمیا پوستهزدایی نسبت به دو تیمار غذایی دیگر بر میانگین وزن، طول و بقاء نوزادان مؤثرتر بوده و از نظر تغییرات طول، وزن و درصد بقا اختلاف معنیداری با توجه به نوع غذا مشاهده گردید (05/0P<). همچنین میزان شاخصهای ضریب رشد ویژه و افزایش وزن در تیمار غذایی پودر کرم خونی نسبت به دو تیمار غذایی دیگر، بیشتر بوده و اختلاف ایجاد شده در تیمار غذایی پودر کرم خونی به همراه سیست آرتمیا پوستهزدایی شده با تیمار پودر کرم خونی، معنیدار نمیباشد (05/0P>)، در حالی که اختلاف معنیداری بین تیمار غذایی پودر کرم خونی با سیست آرتمیا پوستهزدایی شده و همچنین پودر کرم خونی به همراه سیست آرتمیا پوستهزدایی شده با تیمار غذایی سیست آرتمیا پوسته زدایی شده، مشاهده گردید (05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: افزایش وزن؛ بازماندگی؛ پودر کرمخونی؛ سیست آرتمیا پوستهزدایی شده؛ ضریب رشد ویژه؛ فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 53 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 56 |