تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,166 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,691,252 |
عملکرد مکمل آنزیمی آویزایم بر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا و تأثیر آن بر رشد و بازماندگی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 10، شهریور 1388، صفحه 11-22 اصل مقاله (281.73 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی تأثیر آویزایم بهعنوان یک مکمل آنزیمی بر رشد و بازماندگی ماهیهای قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با جیرههای غذایی حاوی آرد سویا انجام شد. اساس تنظیم جیرههای آزمایشی در این تحقیق، جایگزینی بهترتیب 25، 50، 75 و 100 درصد پروتئین آرد ماهی با پروتئین آرد سویا و استفاده از مقادیر متفاوت مولتیآنزیم آویزایم با دوزهای صفر، 500 و 1000 پیپیام در جیرهها بود. لازم به ذکر است از جیره حاوی آرد ماهی، بهعنوان تنها منبع پروتئینی جیره که فاقد مکمل آنزیمی بود نیز بهعنوان جیره شاهد آزمون استفاده شد. این پژوهش شامل 13 تیمار و با احتساب 3 تکرار برای هر تیمار، دارای 39 تکرار بوده است. بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 01/4±40/89 گرم و تراکم 30 عدد در هر حوضچه ونیرو بهمدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مولتیآنزیم آویزایم حاوی پروتئاز، زایلاناز و آمیلاز، کارایی مثبتی در برطرف نمودن اثرات منفی استفاده از آرد سویا در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان دارد و بهتبع آن موجب بهبود شاخصهای رشد و بقا این ماهیها میگردد. نتایج این پژوهش نشان داد که میتوان با اضافه نمودن 1000 پیپیام مولتیآنزیم آویزایم به جیرههای غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان، میزان آرد سویای موجود درجیره را میتوان تا 39 درصد افزایش داد، بدون اینکه روی شاخصهای رشد و بقای ماهی تأثیری منفی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرد سویا؛ بازماندگی؛ شاخصهای رشد؛ قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)؛ مولتیآنزیم آویزایم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 43 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |