تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,377 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,984 |
مقایسه و تأثیر سطوح مختلف چربیهای گیاهی و جانوری بر عملکرد رشد و برخی شاخصهای بیوشیمیایی فیل ماهی (Huso huso) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 10، شهریور 1388، صفحه 31-39 اصل مقاله (272.69 K) | ||
چکیده | ||
چکیده بهمنظور بهبود تغذیه و رشد بچه فیلماهی، جهت تعیین تأثیر سطوح مختلف منابعچربی جیره غذایی، آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی در حوضچههای فایبرگلاس به حجم 1100 لیتر در شرایط یکسان پرورش طراحی و انجام شد. تعداد 300 عدد بچه فیلماهی زیر یک سال (وزن متوسط 10±215 گرم) در 15 تانک (20 ماهی در هر تانک) توزیع شدند. میزان دبی آب ورودی به تانکها 2±20 لیتر در دقیقه، محدوده دمایی، 4/0±15 سانتیگراد و میزان اکسیژن، 1±7/7 میلیگرم در لیتر در طول آزمایش بود. ماهیان روزانه بهمیزان 2-1 درصد وزن بدن بسته به اشتها در سه وعده بهمدت شش هفته بهصورت دستی مورد تغذیه قرار گرفتند. آب مخازن پرورشی از آب فیلتر شده رودخانه و بهصورت غیرچرخشی تأمین شد. پنج جیره غذایی شامل 1D (جیره بدون افزودن روغن)، 2D و 3D جیره با روغن سویا (بهترتیب با سطوح 35/5 و 4/ 17 درصد) 4D و 5D جیره با روغن ماهی (بهترتیب با سطوح 35/5 و 4/17 درصد) استفاده شد. در پایان آزمایش، بهبود روند رشد با افزایش سطوح چربی در جیرهها کاملاً مشهود بود. افزایش چربی در جیرهها باعث بهبود شاخصهای نرخ رشد ویژه (SGR)، افزایش وزن بدن (BWI) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) شد. کمترین مقدار کلسترول در ماهیانی که از جیره 5D تغذیه شده بودند، مشاهده گردید. همچنین اختلاف معنیداری در خصوص غلظت تریاسیلگلیسرول در تیمارهای مختلف مشاهده نشد. بهطورکلی با در نظر گرفتنSGR ، BWI و FCR تیمار 5D عملکرد مطلوبتری را نشان داد که علت این امر میتواند به خوشخوراکی بیشتر جیره حاوی مقادیر بالای روغن ماهی مرتبط باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: بیوشیمی؛ جیره؛ رشد؛ روغن؛ فیل ماهی (Huso huso) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 54 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 65 |