تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,309 |
بررسی مقایسهای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و انجک (Schizocypris altidorsalis) در فصول و جنسهای مختلف در استان سیستان و بلوچستان | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 3 - شماره پیاپی 11، آذر 1388، صفحه 15-20 اصل مقاله (171.66 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده این تحقیق بهمنظور بررسی ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی، خاکستر و آب) عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و ماهی انجک (Schizocypris altidorsalis) و تغییرات آنها متناسب با جنس و فصل طی دورۀ یکساله از پائیز 1386 تا تابستان 1387 در دانشگاه زابل به اجرا گذاشته شد. تغییرات در ترکیبات شیمیایی عضله در دو ماهی مرتبط با فصل و جنس بوده است. الگوی تغییرات سالیانه در دو ماهی متفاوت بوده بهطوریکه در ماهی خواجو، بیشترین میزان محتوای آب و همچنین کمترین میزان پروتئین و چربی در فصل پائیز مشاهده شد، در حالیکه در ماهی انجک این حالت در فصل بهار مشاهده گردید. محتوای چربی عضله ماهی خواجو در مقایسه با ماهی انجک بالاتر میبود. میانگین، حداقل و حداکثر محتوای پروتئین عضله ماهی خواجو بهترتیب 61/0±47/14، 77/12 و 50/16 در جنس نر و 95/0±18/14، 22/13 و 32/15 در ماهی ماده محاسبه گردید. در ماهی انجک نیز این میزان بهترتیب 78/0±45/14، 03/13 و 27/16 در جنس نر و00/1±25/14، 05/13 و 04/16 در جنس ماده بهدست آمد. تأثیر جنس و فصل روی محتوای آب عضله هر دو ماهی مورد مطالعه معنیدار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ترکیبات شیمیایی؛ فصل و جنس؛ ماهی انجک؛ ماهی خواجو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 65 |