تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,918 |
شناسایی و جداسازی باکتریهای موجود در ضایعات خارجی ماهی پرورشی شیپ (Acipenser nudiventris) در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 10، دوره 3، شماره 4 - شماره پیاپی 12، اسفند 1388، صفحه 79-89 اصل مقاله (193.53 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این تحقیق تعداد 692 عدد ماهی شیپ پرورشی (با دامنۀ وزنی 570-19 گرم) از نظر ضایعات سطح خارجی بدن و وجود عوامل باکتریایی در آنها مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق از خرداد تا مهرماه 1386 در انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان و کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری دکتر بهشتی که در مجاور حوزه سد سنگر رشت قرار دارند، انجام پذیرفت. تعداد 23 عدد ماهی شیپ دارای ضایعات مشخص بر روی نقاط مختلف سطح بدن شناسایی و مورد نمونهبرداری قرار گرفتند.در نتیجه این بررسی بیشترین میزان ضایعات در ناحیه صفحات استخوانی (Scute) با درصد فراوانی 3/78 درصد و پس از آن بهترتیب، پوست (1/39 درصد) و باله (7/8 درصد) مشاهده شد. در بررسی باکتریایی نیز گونههای Aeromonas cavia و Acinetobacter lowffii هریک با درصد فراوانی 5/23 درصد بیشترین (نسبت به باکتریهای جدا شده از کل) و گونه Pseudomonas flurescens و گونهای از جنسEnterobacter هر یک با 9/2 درصد کمترین فراوانی را در ضایعات دارا بودند. همچنین گونههای Pseudomonas putida با 7/14درصد، Aeromonas sobria با 8/11 درصد، Acinetobactercalcoaceticus با 9/8 درصد، Klebsiella oxytoca و Aeromonas (sp) هریک با 9/5 درصد بهترتیب در ردههای بعدی فراوانی قرار داشتند. در پوست بیشترین درصد فراوانی از گونه A.cavia با 1/25 درصد (نسبت به دیگر باکتریهای جدا شده از همین اندام) و در صفحات استخوانی نیز بیشترین درصد فراوانی از همین گونه با فراوانی 4/26 درصد دیده شد، در بالهها بیشترین میزان متعلق به گونه A.lowffii با فراوانی 75 درصد بود. همانگونه که مشاهده میگردد تمامی باکتریایی جدا شده در این تحقیق از نوع گرم منفی میباشند. با توجه به ارتباطی که بین گونههای باکتریایی جدا شده در این بررسی و گونههای شناخته شده در محیط آب وجود دارد، مدیریت بهداشتی از لحاظ تأمین کیفیت مناسب آب و جلوگیری از افزایش بار آلی موجود در آن و جلوگیری از دستکاری بیش از حد و ایجاد آسیبهای احتمالی که زمینه را برای هجوم عوامل باکتریایی فراهم مینماید، ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: باکتری؛ شیپ؛ ضایعات خارجی؛ گیلان؛ Acipenser nudiventris | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 32 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 67 |