تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,823 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,703,582 |
استخراج و اندازه گیری بتاکاربولین ها و بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ و دانه گیاه اسپند (P.harmala) زاهدان | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 9، دوره 9، شماره 35، آبان 1398، صفحه 1-15 اصل مقاله (818.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سعیده فهیمی1؛ شهربانو عریان2؛ رامش احمدی* 3؛ اکرم عیدی4 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران ، ایران | ||
21. گروه زیست شناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران 2. گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران | ||
3هیئت علمی دانشگاه أزاد اسلامی واحد قم | ||
4گروه زیست شناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
بتاکاربولین ها نوعی آلکالوئید دارای ایندول هستند که براحتی از سد خونی مغزی عبور کرده و غلظت نوروترانسمیترها را تغییر می دهند همچنین طیفی از اثرات نوروفیزیولوژیکی و سمی از جمله اثر بر دمای بدن، تشنج، فعالیت های ضد افسردگی، اتساع عروقی، اثرات ضد تجمعی پلاکت ها و اثر بر اشتها را اعمال می کنند. هدف از این تحقیق، استخراج و اندازه گیری بتاکاربولین ها و نیز ترکیبات فنولی اسپند جمع آوری شده از زاهدان می باشد. برای این منظور در فصل بهار، این گیاه از اطراف زاهدان جمع آوری گردید و عصاره متانولی برگ و دانه به روش سوکسله استخراج شد و در ادامه آنالیزهای فیتوشیمیایی مختلف بر روی عصاره ها صورت گرفت. این آنالیزهای کمی و کیفی شامل شناسایی آنتوسیانین ها، فلاونوئید ها، تانن ها، آنتراکینون ها، تست آنتی اکسیدانی عصاره، آنالیز FT-IR عصاره، آنالیز کمی و کیفی HPLC عصاره و آلکالوئید ها بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که اگرچه خواص آنتی اکسیدانی عصاره متانولی برگ (به علت حضور مقادیر بیشتر ترکیبات پلی فنلی و فلاونوئیدها ) نسبت به عصاره متانولی دانه بالاتر است اما میزان بتاکاربولین ها در عصاره دانه این گیاه (p.harmala) بیشتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپند (p.harmala)؛ بتاکاربولین ها؛ ترکیبات فنولی؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 760 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 302 |