تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,555,957 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,728,113 |
تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس در مزارع منتخب تکثیر و پرورش قزلآلای رنگینکمان استان مازندران | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 13، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 13، خرداد 1389، صفحه 94-101 اصل مقاله (133.32 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده هدف از این تحقیق تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس و نیز شناسایی گونههای باکتریایی عامل این بیماریها در مزارع منتخب تکثیر و پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان استان مازندران است. امروزه ماهی قزلآلای رنگین کمان بهعنوان ماهی شماره یک اکثر کارگاههای تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی در بیشتر نقاط جهان محسوب میشود. بیماریهای باکتریایی مانند استرپتوکوکوزیس، استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس که توسط گونههای مختلفی از باکتریهای کوکسیشکل گرم مثبت ایجاد میشوند، سبب ایجاد تلفات در ماهیان مختلف، بخصوص گونههای پرورشی میگردند. طی این تحقیق از 12 مزرعه پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان نمونهبرداری بهعمل آمد و از هر مزرعه تعداد 10 عدد ماهی دارای علائم ظاهری بیماری مانند: بیحالی، تیرگی پوست، بیرونزدگی چشم و خونریزی در چشم و پایه بالها انتخاب گردید. باکتریهای کوکسی شکل گرم مثبت از بافتهای کلیه، کبد و طحال جداسازی و در محیط کشتBlood agar یا TSA agarکشت داده شدند. تشخیص باکتری بوسیله رنگآمیزی و انجام تستهای تفریقی بیوشیمیایی صورت گرفت. گونههای جداسازی شده بهعنوان عامل استافیلوکوکوزیس شامل Staphylococcus epidermidis Staphylococcus warneri, Staphylococcus chromogensو Staphylococcus cohniiبودند که در فصول بهار و تابستان شناسایی گردیدند. گونهMicrococcus luteus نیز بهعنوان عامل میکروکوکوزیس در فصول پاییز، بهار و تابستان از برخی مزارع جداسازی گردید. نتایج نشان میدهد که 44 درصد نمونههای بیمار، مبتلا به استافیلوکوکوزیس و 22/22 درصد مبتلا به میکروکوکوزیس بودهاند. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: استافیلوکوکوزیس؛ باکتری؛ قزلآلای رنگینکمان؛ مازندران؛ میکروکوکوزیس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 107 |