تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,635,151 |
تغلیظ و خالصسازی اسیدهای چرب امگا -3 با روش کمپلکس اوره | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 14، شهریور 1389، صفحه 1-9 اصل مقاله (8.62 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
روغن ماهی بهوسیله روش Bligh and Dyer از بافت ماهیچهای فیتوفاگ استخراج گردید، نمونههای روغن در 70- درجه سانتیگراد نگهداری شدند و سپس اسیدهای چرب چند غیراشباعی بهکمک روش کمپلکس اوره تغلیظ شدند. خالصسازی اسیدهای چرب امگا-3 از روغن فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) با روش کمپلکس اوره بهترتیب در دماهای 5- درجه سانتیگراد، 1+ درجه سانتیگراد و 5+ درجه سانتیگراد انجام گرفت. نتایج بهدست آمده نشان داد که در طول فرآیند میزان استخراج امگا-3 افزایش مییابد، در حالیکه اسیدهای چرب اشباع و تک غیراشباعی بهدلیل تشکیل کمپلکس با اوره کاهش مییابند. بهترین درجهحرارت برای دریافت حداکثر درصد وزنی امگا-3 در 1+ درجه سانتیگراد بهدست آمد. میزان امگا-3 استخراج شده در روغن فیتوفاگ قبل از خالصسازی 58/20 درصد وزنی از کل روغن استخراج شده بود و پس از خالصسازی به کمک روش کمپلکس اوره، این میزان در 1+ درجه سانتیگراد به 8/67 درصد وزنی افزایش یافت که در مقایسه با درصد وزنیهای امگا-3 حاصل شده در دماهای دیگر بالاتر بود. همچنین در 5+ درجه سانتیگراد به 82/36 درصد وزنی و در 5- درجه سانتیگراد به 53/22 درصد وزنی از کل روغن استخراج شده رسیده، بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب؛ امگا-3؛ خالصسازی؛ کمپلکس اوره؛ فیتوفاگ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 148 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 227 |