تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,453,383 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,469,052 |
تأثیر استفاده از کلینوپتیلولیت (زئولیت) بر مجموع ازتهای فرار (TVN) آرد ماهی کیلکا در طول نگهداری | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 14، شهریور 1389، صفحه 20-28 | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده آرد ماهی بهترین منبع پروتئین حیوانی در تغذیه آبزیان بهشمار میرود. احتمال فساد آرد ماهی بهدلیل در برداشتن عناصر مغذی زیاد است. روشهای متعددی از جمله بهکارگیری برخی افزودنیها بهمنظور حفظ کیفیت آن مورد استفاده قرار میگیرد. این تحقیق بهمنظور بررسی تاثیر کلینوپتیلولیت (زئولیت) بهعنوان یک افزودنی بر مجموع ازتهای فرار (TVN) آرد ماهی کیلکا به مورد اجرا گذاشته شد. در این آزمایش چهار تیمار شامل تیمار شاهد (آرد ماهی فاقد کلینوپتیلولیت) و تیمارهای حاوی 2، 4 و 6 درصد کلینوپتیلولیت (زئولیت) حرارت داده شده و آمیخته با آرد ماهی کیلکا و 6 تکرار در هر تیمار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها در کیسههای نایلونی زیپدار بستهبندی شدند. مجموع ازتهای فرار (TVN) با استفاده از روش (AOAC, 2000) بلافاصله پس از اختلاط و سپس در فازهای زمانی 4، 6، 8، 10 و 12 هفته پس از اختلاط با آرد ماهی کیلکا، اندازهگیری شدند. دادهها با استفاده از بسته نرمافزار آماری (version 1)MSTATC در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی آنالیز شده و میانگین دادهها با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف کلینوپتیلولیت (زئولیت) بهطور معنیداری (05/0p <) موجب کاهش TVN آرد ماهی کیلکا شد. کمترین (83/54 میلیگرم درصدگرم) و بیشترین (53/76 میلیگرم درصدگرم) مقدار TVN بهترتیب در تیمار حاوی 4 درصد کلینوپتیلولیت (زئولیت) آمیخته با آرد ماهی کیلکا و تیمار شاهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرد ماهی کیلکا؛ افزودنی؛ کلینوپتیلولیت (زئولیت)؛ مجموع ازت فرار (TVN) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 81 |