تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,851 |
بررسی میزان شیوع و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گلاب و عرقیات گیاهی در کاشان، 1397 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 2، تیر 1399، صفحه 10-17 اصل مقاله (842.26 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا شرافتی چالشتری* 1؛ نوید مزروعی آرانی2؛ الهه علیزاده3؛ علیرضا اعتمادی2 | ||
1دانشگاه علوم پزشکی کاشان | ||
2آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، ایران | ||
3آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان | ||
چکیده | ||
سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی و بیماری زای فرصت طلب می باشد که می تواند از طریق مواد غذایی به انسان منتقل شود. عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک های ضد این باکتری بسیار جدی است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گلاب و عرقیات گیاهی در کاشان بود.در این مطالعه مقطعی، تعداد 400 نمونه انواع گلاب و عرقیات گیاهی صنعتی و سنتی به طور تصادفی از مکانهای فروش در کاشان خریداری و میزان شیوع سودوموناس آئروژینوزا به روش کشت بررسی شد. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزولههای جدا شده به روش دیسک دیفوژن بررسی شدند. از تعداد 400 نمونه غذایی، 16 نمونه (4 درصد) به سودوموناس آئروژینوزا آلوده بودند. تمامی ایزوله های جدا شده 100 درصد به آنتی بیوتیک های اختصاصی تیکارسیلین، سفتازیدیم، کولیستین و جنتامایسین مقاوم بودند. همچنین 13(25/81 درصد) ایزوله به ایمی پنم حساس بودند. نتایج بدست آمده مقاومت آنتی بیوتیکی بالای سویه های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گلاب و عرقیات گیاهی را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
مقاومت آنتی بیوتیکی؛ گلاب؛ عرقیات گیاهی؛ سودوموناس آئروژینوزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 334 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,165 |