| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,561,586 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,013 |
تأثیر عصاره آزاد و انکپسوله رازیانه (Foeniculum vulgare) بر رفتار استافیلوکوکوس اورئوس و برخی پارامترهای میکروبی و شیمیایی در فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) نگهداریشده در 4 درجه سانتیگراد | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| مقاله 6، دوره 12، شماره 4 - شماره پیاپی 48، اسفند 1397، صفحه 61-73 اصل مقاله (376.67 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| چکیده رشد میکروبی و اکسیداسیون لیپیدها یکی از دلایل اصلی فساد گوشت و فرآوردههای گوشتی است که تغییرات نامطلوبی در این فرآوردهها ایجاد میکند و در نتیجه، باعث بروز مسمومیتهای غذایی و مرگ و میر مصرفکنندگان و همچنین ایجاد خسارتهای قابلملاحظه اقتصادی میشود. بهمنظور ارزیابی رفتار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (عامل مسمومیت غذایی) و سنجش برخی از پارامترهای میکروبی و شیمیایی، فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان آغشته به استافیلوکوکوس اورئوس در معرض پلیفنولهای عصاره رازیانه (به فرم آزاد و انکپسوله) در دو غلظت (1/0، 3/0 درصد) قرار گرفته و در دمای یخچال بهمدت 15 روز نگهداری شدند. عوامل شیمیایی و میکروبی مورد بررسی شامل شاخص پراکسید، شمارش کلی باکتریها، شمارش باکتریهای سرمادوست و شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بودند. نتایج بررسیعوامل شیمیایی و میکروبی نشاندهنده اختلاف معنیدار بین تیمارهای عصاره آزاد و انکپسوله رازیانه بود (05/0>P). نتایج بیانگر آن است که عصاره رازیانه بهخصوص در فرم انکپسوله آن و در غلظت بالا مؤثرتر از فرم آزاد آن بوده است و منجر به کندتر شدن روند رشد شمارش کلی باکتریها، باکتریهای سرمادوست و تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و کاهش شاخص پراکسید بهطور معنیداری (05/0>P) در فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان میشود. بنابراین استفاده از فرم انکپسوله رازیانه (بهویژه در غلظت 3/0 درصد) میتواند بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در فیله قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد گردد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: ارزیابی میکروبی و شیمیایی؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ افزایش ماندگاری؛ عصاره آزاد و انکپسوله گیاه رازیانه؛ فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 42 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 167 |
||