تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,391 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,988 |
بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ال- آرژنین بر شاخصهای خونشناسی و مقاومت بچهماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مقابل تنش شوری | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 50، شهریور 1398، صفحه 13-24 اصل مقاله (767.94 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده آرژنین یکی از اسیدهای آمینهای است که تأثیر آن بر بهبود رشد و سیستم ایمنی انسان و بسیاری از حیوانات، همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. در پژوهش حاضر تأثیر این اسیدآمینه بر فاکتورهای خونی و مقاومت در برابر تنش شوری ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور ماهیان به چهار تیمار (هر تیمار با سه تکرار) تقسیم شدند و با جیرههای غذایی شامل مقدار آرژنین 0، 5/1، 2 و 5/2 درصد، بهمدت 60 روز تغذیه شدند. در نهایت نمونههایی از هر تیمار خونگیری و سایر ماهیها تحت تنش شوری ppt 15 بهمدت 72 ساعت قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل دادهها با مقایسه میانگین تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی به کمک آزمون دانکن صورت گرفت. بر طبق نتایج خونشناسی، تغذیه ماهی کپور معمولی توسط آرژنین بر تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین و شاخصهای MCV، MCH و MCHC خون آنها تأثیر معناداری داشت (05/0>P) ولی تعداد گلبولهای سفید و هماتوکریت در تیمارهای مختلف اختلاف معناداری نداشت (05/0<P). نتایج اعمال تنش شوری بر تیمارهای مختلف نشان داد که وجود اسیدآمینه آرژنین در جیره غذایی کپورماهیان میتواند تأثیر چشمگیری بر مقاومت و بقای آنها داشته باشد بهطوریکه تیمارهای تغذیهشده با 5/1 و 2 درصد آرژنین در طی 72 ساعت تلفاتی نداشت؛ بنابراین براساس نتایج بهدست آمده، اسیدآمینه آرژنین بر سیستم ایمنی و بازماندگی ماهی کپور معمولی تأثیر بهسزایی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرژنین؛ اسیدآمینه؛ تنش شوری؛ فاکتورهای خونی؛ ماهی کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 63 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 83 |