| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,563,228 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,461 |
بررسی فیتوشیمیایی و اثر مهاری عصاره گیاه افسنطینL.) (Artemisia absinthium و ترشواش (Oxalis corniculata L.) بر روی بیمارگرهای باکتریایی گوجهفرنگی | ||
| گیاهپزشکی کاربردی | ||
| مقاله 4، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 24، اسفند 1397، صفحه 99-109 اصل مقاله (756.38 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| محمدرضا مجید خوش خلق پهلویانی* 1؛ علیرضا مسیحا2 | ||
| 11 و 2- مربی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران | ||
| 2گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران | ||
| چکیده | ||
| گیاهان ترشواش و افسنطین به میزان زیادی در طب فولکلور ایران استفاده میشوند. این مطالعه باهدف ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی و تعیین ترکیب فیتوشیمیایی برگ این دو گونه گیاهی در شمال ایران در مقابل باکتریهای بیماریزای گوجهفرنگی در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. در این بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصارههای آبی و متانولی برگ دو گیاه بر روی ایزولههای گزانتوموناس، پسودوموناس و پکتوباکتریوم با استفاده از روشهای انتشار دیسک در آگار و ماکرودایلوشن براث بهمنظور تعیین مقادیر MIC و MBC انجام شد. نتایج نشان داد که عصارههای گیاهی مورد استفاده دارای فعالیت ضد باکتریایی در محدوده مهاری 9 تا 19 میلیمتر نسبت به آنتیبیوتیک استرپتومایسین (25 میلیمتر) بودند. مقادیر MIC و MBC بر اساس روش میکرو دایلوشن براث به ترتیب 32 تا 512 میلیگرم در میلیلیتر و 64 تا 512 میلیگرم در میلیلیتر ارزیابی شد. ترکیب هر دو عصاره نشاندهنده حضور ساپونین، ترکیبات فنلی، آنتراکینون، تانن، فلاونوئید ها، استروئید و ترپنوییدها، آلکالوئیدها، فلوباتانین و روغنهای فرار بود. بیشترین اثر مهاری درنتیجه فعالیت همافزایی عصاره آبی ترشواش و متانولی افسنطین دیده شد (11 تا 17 میلیمتر). با توجه به نتایج حاصل، اثرات ترکیبی دو گیاه میتواند به عنوان یک عامل کاربردی در تهیه فرمولاسیون داروهای گیاهی سودمند باشد | ||
| کلیدواژهها | ||
| افسنطین؛ ترشواش؛ فعالیت ضد میکروبی؛ همافزایی | ||
|
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 197 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 228 |
||