تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,151 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,815 |
بررسی اختلاف بیماریزایی جدایههای Phytophthora capsici عامل پوسیدگی ریشه و ساقه فلفل جمعآوری شده از منطقه ورامین- پیشوا استان تهران | ||
گیاهپزشکی کاربردی | ||
مقاله 1، دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 25، شهریور 1398، صفحه 1-10 اصل مقاله (606.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد قاسمی1؛ داریوش شهریاری2؛ سمیه فراهانی* 3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین –پیشوا، ورامین، ایران | ||
2استادیار بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ورامین، ایران | ||
3دانشجوی سابق دکتری، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین –پیشوا، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
شبه قارچ عامل بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه فلفل Phytophthora capsiciیکی از مخربترین عوامل کاهنده عملکرد گیاه فلفل در مناطق تحت کشت این محصول در دنیا میباشد. این بیمارگر میتواند در تمام مراحل رشدی به ریشهها و طوقه گیاه حمله کند و سبب پژمردگی یا مرگ گیاه گردد. در این تحقیق، جدایههای شبه قارچ بیمارگر از مزارع و گلخانههای فلفل مناطق مختلف شهرستان ورامین از گیاهان بیمار دارای علائم مرگ گیاهچه، پوسیدگی ریشه و طوقه و بوتهمیری جمعآوری شد. نمونهها پس از شستشو و ضدعفونی سطحی، در محیط کشت نیمه انتخابی (CMA+ PARPH) کشت گردیدند. تشخیص گونه بر اساس خصوصیات مورفولوژیک و کلیدهای شناسایی اروین وریبیرو (1996) انجام گرفت. بیماریزایی گونهها روی گیاهان میزبان مربوطه به اثبات رسید و تفاوت بیماریزایی جدایه پس از مایهزنی روی فلفل رقمPlato تعیین گردید. بر اساس نتایج بهدسـت آمده از کل نمونهبـرداریها از مناطـق مختلف، جمعاً 10 جدایـه خالص P. capsici بهدست آمد. جدایه Ph-pi-51 جمعآوری شده از روی فلفل از منطقه پیشوا با شاخص شدت بیماری 6/91 درصد در گروه آماری a با بیشترین میزان بیماریزایی بهعنوان قویترین بیمارگر قرار گرفت. به ترتیب، جدایه کریم آباد Ph-ka-21، با شاخص شدت بیماری6/88 در گروه آماری ab با بیشترین بیماریزایی بعد از جدایه پیشوا بوده است و همچنین جدایههای Ph-ta-16و Ph-dv-44 با شاخص شدت بیماری 8/48 و3/33 کمترین میزان بیماریزایی روی فلفل داشته است و در گروه بیمارگرهای با بیماریزایی ضعیف قرار گرفتند. | ||
کلیدواژهها | ||
فلفل؛ Phytophthora capsici؛ جدایه؛ بیماریزایی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 241 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 191 |