تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,209 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,881 |
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانتی و کاربرد تکنیک HPLC جهت آنالیز ترکیبات فنلی عصاره برگ درخت بادام زاگرسی (Amygdalus haussknechtii L.) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 15، شماره 57، فروردین 1399، صفحه 1-9 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی اصغر حاتم نیا* 1؛ ربیع شریفی2 | ||
1عضو هیات علمی گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام | ||
2گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه میزان ترکیبات آنتی اکسیدانتی و فعالیت آنتی اکسیدانتی سه ژنوتیپ بادام زاگرسی در رویشگاههای طبیعی استان ایلام انجام گرفت. محتوی فنل کل با استفاده از روش فولین- سیکالتئو و فعالیت آنتی اکسیدانتی با استفاده از دو سنجش ظرفیت جمعآوری رادیکال DPPH و ظرفیت جمعآوری رادیکال نیتریت ارزیابی شد. جهت تعیین کمی ترکیبات فنلی از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده گردید. نتایج نشان داد که فعالیت پاداکسایشی عصاره برگ ژنوتیپ H3 بهطور معنیداری بیشتر از ژنوتیپهای H1 و H2 بوده که این فعالیت بالا را میتوان به میزان بالای محتوی فنلی و فلاوونوئیدی نسبت داد، بهطوریکه همبستگی بالایی بین محتوی فنل کل با ظرفیت جمعآوری رادیکال DPPH (902/0 =R) و ظرفیت جمعآوری رادیکال نیتریت (806/0 =R) مشاهده شد. آنالیز ترکیبات فنلی توسط HPLC وجود ترکیبات کاتچین، سیناپیک اسید، کوئرستین و آپیژنین در ژنوتیپ H3 را تایید نمود. همچنین ترکیب آپژنین در هر سه ژنوتیپ مورد مطالعه مشاهده شد. بهطورکلی نتایج پیشنهاد میدهند که عصاره برگ ژنوتیپ H3 با محتوی بالایی از ترکیبات فنلی و فلاوونوئیدی و فعالیت پاداکسایشی بالا میتواند بهعنوان منبعی از ترکیبات پاداکسایشی در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ فعالیت آنتیاکسیدانتی؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا؛ بادام زاگرسی؛ برگ | ||
مراجع | ||
Ang, L.Z.P., Hashim, R., Sulaiman, S.F., Coulibaly, A.Y., Sulaiman, O., Kawamura, F. and Salleh, K.M. (2015). In vitro antioxidant and antidiabetic activites of Gluta torquata. Industrial Crops and Products, 76: 755-760.
Barreira, J.C., Ferreira, I.C., Oliveira, M.B.P. and Pereira, J.A. (2008). Antioxidant activity and bioactive compounds of ten Portuguese regional and commercial almond cultivars. Food and Chemical Toxicology, 46(6): 2230-2235.
Browicz, K. and Zohary, D. (1996). The genus Amygdalus L. (Rosaceae): species relationships, distribution and evolution under domestication. Genetic Resources and Crop Evolution. 43, 229–247.
Carvalho, M., Ferreira, P.J., Mendes, V.S., Silva, R., Pereira, J.A., Jerónimo, C. and Silva, B.M. (2010). Human cancer cell antiproliferative and antioxidant activities of Juglans regia L. Food and chemical toxicology, 48(1): 441-447.
Del Rio, D., Rodriguez-Mateos, A., Spencer, J.P., Tognolini, M., Borges, G. and Crozier, A. (2013). Dietary (poly) phenolics in human health: structures, bioavailability, and evidence of protective effects against chronic diseases. Antioxidants & redox signaling, 18(14): 1818-1892.
Garrat, D.C. (1964). The quantitative analysis of drugs (vol 3). pp. 456–458. Japan: Chapman and Hall.
Hatamnia, A.A., Abbaspour, N. and Darvishzadeh, R. (2014). Antioxidant activity and phenolic profile of different parts of Bene (Pistacia atlantica subsp. kurdica) fruits. Food chemistry, 145: 306-311.
Hatamnia, A.A., malekzadeh, P., Nourollahi, Kh. and Valadbeigi, V. (2015). A study on phenolic compounds content and antioxidant activity of kolkhoung (Pistacia khinjuk Stocks) leaf in natural habitat of Ilam province. Journal of Iranian Plant Ecophysiological Research, 40: 31-40.
Hertog, M.G., Hollman, P.C. and Venema, D.P. (1992). Optimization of a quantitative HPLC determination of potentially anticarcinogenic flavonoids in vegetables and fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40(9): 1591-1598.
Heim, K.E., Tagliaferro, A.R. and Bobilya, D.J. (2002). Flavonoid antioxidants: chemistry, metabolism and structure-activity relationships. The Journal of nutritional biochemistry, 13(10): 572-584.
Hu, F.B. and Willett, W.C. (2002). Optimal diets for prevention of coronary heart disease. Jama, 288(20): 2569-2578.
Huang, D., Ou, B. and Prior, R.L. (2005). The chemistry behind antioxidant capacity assays. Journal of agricultural and food chemistry, 53(6): 1841-1856.
Kaur, C. and Kapoor, H.C. (2001). Antioxidants in fruits and vegetables–the millennium’s health. International journal of food science & technology, 36(7): 703-725.
Lenucci, M.S., Cadinu, D., Taurino, M., Piro, G. and Dalessandro, G. (2006). Antioxidant composition in cherry and high-pigment tomato cultivars. Journal of agricultural and food chemistry, 54(7): 2606-2613.
Marcocci, L., Packer, L., Droy-Lefai, M.T., Sekaki, A. and Gardes-Albert, M. (1994). Antioxidant action of Ginkgo biloba extracts EGb 761. Methods in Enzymology, 234: 462–475.
Milbury, P.E., Chen, C.Y., Dolnikowski, G.G. and Blumberg, J.B. (2006). Determination of flavonoids and phenolics and their distribution in almonds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(14): 5027-5033.
Moure, A., Pazos, M., Medina, I., Domínguez, H. and Parajó, J.C. (2007). Antioxidant activity of extracts produced by solvent extraction of almond shells acid hydrolysates. Food Chemistry, 101(1): 193-201.
Rababah, T.M., Hettiarachchy, N.S. and Horax, R. (2004). Total phenolics and antioxidant activities of fenugreek, green tea, black tea, grape seed, ginger, rosemary, gotu kola, and ginkgo extracts, vitamin E, and tert-butylhydroquinone. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(16): 5183-5186.
Rahemi, A., Fattahi Moghaddam, M.R., Ebadi, A., Taghavi, T. and Hassani, D. (2011). Fruit Characteristics of some Wild Almonds in Iran. Seed and Plant Improvement Journal, 27(4): 459-481.
Rajaei, A., Barzegar, M., Mobarez, A.M., Sahari, M.A. and Esfahani, Z.H. (2010). Antioxidant, anti-microbial and antimutagenicity activities of pistachio (Pistachia vera) green hull extract. Food and Chemical Toxicology, 48(1): 107-112.
Ryan, D., Robards, K., Prenzler, P. and Antolovich, M. (1999). Applications of mass spectrometry to plant phenols. TrAC Trends in Analytical Chemistry, 18(5): 362-372.
Sánchez-Moreno, C., Larrauri, J.A. and Saura-Calixto, F. (1999). Free radical scavenging capacity and inhibition of lipid oxidation of wines, grape juices and related polyphenolic constituents. Food Research International, 32(6): 407-412. Sfahlan, A.J., Mahmoodzadeh, A., Hasanzadeh, A., Heidari, R. and Jamei, R. (2009). Antioxidants and antiradicals in almond hull and shell (Amygdalus communis L.) as a function of genotype. Food Chemistry, 115(2): 529-533.
Tlili, N., Kirkan, B. and Sarikurkcu, C. (2019). LC–ESI–MS/MS characterization, antioxidant power and inhibitory effects on α-amylase and tyrosinase of bioactive compounds from hulls of Amygdalus communis: The influence of the extracting solvents. Industrial crops and products, 128: 147-152.
Tomaino, A., Martorana, M., Arcoraci, T., Monteleone, D., Giovinazzo, C. and Saija, A. (2010). Antioxidant activity and phenolic profile of pistachio (Pistacia vera L., variety Bronte) seeds and skins. Biochimie, 92(9): 1115-1122.
Tsantili, E., Shin, Y., Nock, J.F. and Watkins, C.B. (2010). Antioxidant concentrations during chilling injury development in peaches. Postharvest Biology and Technology, 57(1): 27-34.
Wijeratne, S.S., Abou-Zaid, M.M. and Shahidi, F. (2006). Antioxidant polyphenols in almond and its coproducts. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(2): 312-318.
Wu, H.C., Chen, H.M. and Shiau, C.Y. (2003). Free amino acids and peptides as related to antioxidant properties in protein hydrolysates of mackerel (Scomber austriasicus). Food Research International, 36(9-10): 949-957. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 177 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 285 |