تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,186 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,845 |
اثرات جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغنهای گیاهی بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب بچهفیلماهی پرورشی (Huso huso) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 46، شهریور 1397، صفحه 1-13 اصل مقاله (486.98 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این تحقیق، اثرات جایگزینی سطوح مختلف روغنهای گیاهی بهجای روغن ماهی بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب بچهفیلماهیان پرورشی (49/0±01/27 گرم) بهمدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 3 جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک حاوی 10 درصد روغن اضافه شده، فرمولبندی شد. جیرههای غذایی شامل 100 درصد روغن ماهی کیلکا در تیمار اول (تیمار شاهد)، 50 درصد روغن ماهی و 50 درصد روغنهای گیاهی مخلوط (روغنهای سویا و کانولا با نسبت 1:1) در تیمار دوم و 100درصد روغنهای گیاهی مخلوط (روغنهای سویا، کانولا و آفتابگردان با نسبت 1:1:1) در تیمار سوم بود. در پارامترهای عملکرد رشد و مصرف غذایی شامل درصد اضافه وزن، فاکتور وضعیت، رشد روزانه، نرخ رشد ویژه، درصد جذب غذا، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین و همچنین ترکیب شیمیایی لاشه شامل پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری وجود نداشت. با افزودن روغنهای گیاهی به جیره غذایی، اسیدهای چرب چند غیراشباعی سری n-6 (n-6PUFA) بهویژه اسید لینولئیک (18:2n-6) در لاشه فیلماهیها بهطور معنیدار افزایش پیدا کرد، اما دکوزا هگزانوئیک اسید (22:6n-3 DHA,)، اسیدهای چرب چند غیراشباعی سری n-3 (n-3PUFA)، اسیدهای چرب بهشدت غیراشباع سری n-3 (n-3HUFA) و نسبت n-3/n-6 در لاشه فیلماهیها بهطور معنیدار کاهش یافت. بهطورکلی ترکیب اسیدهای چرب لاشه بهمیزان زیاد انعکاسی از منابع چربی جیرههای غذایی بود. با توجه به عدم وجود اختلاف معنیدار، ماهیان تیمار دوم نسبت به سایر تیمارها عملکرد رشد بهتری را بهدست آوردند و این نتایج نشان داد که فیلماهیهای پرورشی به اسیدهای چرب سری n-3، n-6 و n-9 در جیره غذایی نیاز دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب؛ ایران؛ روغن ماهی؛ روغنهای گیاهی؛ فیل ماهی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |