تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,228 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,890 |
تأثیر پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر شاخصهای رشد و بازماندگی فیلماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linne, 1758) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
مقاله 9، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 46، شهریور 1397، صفحه 45-57 اصل مقاله (369.9 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده استفاده از پربیوتیکها بهعنوان مواد غذایی غیرقابل هضم که بهطور مؤثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتریهای موجود در روده تحتتأثیر قرار میدهند، ایده جدیدی است که در آبزیپروری شکل گرفته است. این بررسی برای ارزیابی کارایی پربیوتیک تجاری ایمونوژن در 5 تیمار (0، 5/0، 1، 2 و 4 درصد) به جیره غذایی فیلماهیان جوان (Huso huso)، در 3 دامنه وزنی، ماهیان ریز با میانگین وزن 02/0±71/8 گرم، ماهیان متوسط با میانگین وزن 01/0±15/25 گرم و ماهیان درشت با میانگین وزن 02/0±69/53 گرم انجام گرفت. ماهیان روزانه با غذای دستی در 6 وعده تغذیه شدند. آزمایش بهمدت 8 هفته در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی در تابستان 1388 انجام شد. در انتهای دوره پرورش، میزان رشد و بازماندگی فیلماهیان جوان مقایسه شد. نتایج نشان داد که اختلاف در میانگین وزن، طول، رشد روزانه، درصد افزایش وزن بدن، درصد میزان رشد ویژه و ضریب چاقی در ماهیانی که با جیرههای غذایی حاوی 5/0 و 1 درصد ایمونوژن تغذیه شدند، بهطور معنیداری (05/0P<) بالاتر از گروه شاهد بود. اختلاف ضریب تبدیل غذایی در ماهیانی که با جیرههای غذایی حاوی 5/0 و 1 درصد پربیوتیک ایمونوژن تغذیه شدند بهطور معنیداری (05/0P<) پایینتر از گروه شاهد بود. میزان بازماندگی در ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 5/0 درصد پربیوتیک ایمونوژن تغذیه شدند نسبت به ماهیانی که با جیره غذایی پایه تغذیه شدند، بالاتر بود ولی از نظر آماری معنیدار نبود (05/0P>). بر پایه این دادهها، نتیجهگیری میشود که پربیوتیک ایمونوژن میتواند در سطوح پایین بهعنوان مکمل غذایی در جیره غذایی فیلماهیان جوان پرورشی برای افزایش رشد و بازماندگی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ایمونوژن؛ بازماندگی؛ پربیوتیک؛ رشد؛ فیلماهی (Huso huso) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 26 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |