تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,214 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,693,408 |
بررسی اثر ریزپوشانی با آلژینات سوکسینیله شده بر زندهمانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ویژگیهای کیفی و حسی ماست حاوی آن طی دوره نگهداری | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 11، 1 (41) بهار، فروردین 1400، صفحه 53-69 اصل مقاله (1.94 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2020.578849.1200 | ||
نویسندگان | ||
محمود فروزان تبار1؛ سعید حسین زاده* 2؛ حمیدرضا قیصری3؛ سید شهرام شکرفروش2 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
2استاد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
3دانشیار بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از تکنیک ریزپوشانی میتواند منجر به افزایش قابلیت زندهمانی پروبیوتیکها در فرآوردههای لبنی طی دوره نگهداری گردد. یکی از راهکارهای پیشنهاد شده برای بهبود توانایی حفاظتی آلژینات مورد استفاده در ریزپوشانی، اصلاح شیمیایی آن است. در این پژوهش تأثیر سوکسینیله کردن آلژینات و کاربرد آن بهعنوان ماده ریزپوشانی کننده در تهیه ریزپوشینههای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر ویژگیهای کیفی (pH، اسیدیته، آب اندازی و ظرفیت نگهداری آب)، خصوصیات حسی و قابلیت زندهمانی این باکتری در ماست طی 21 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور چهار نمونه ماست شامل ماست فاقد لاکتویاسیلوس اسیدوفیلوس، ماست حاوی لاکتویاسیلوس اسیدوفیلوس آزاد، ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده با آلژینات طبیعی و ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده با آلژینات سوکسینیله شده تهیه گردید. نتایج آزمونهای کیفی نشان داد که اسیدیته و آباندازی ماست حاوی ریزپوشینههای آلژینات سوکسینیله شده در مقایسه با سایر نمونهها کمتر و در مقابل pH و ظرفیت نگهداری آب آن نسبت به دیگر نمونهها بیشتر بود. همچنین نتایج حاصل از آزمون شمارش میکروبی و ارزیابی حسی نشان داد که ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با استفاده از آلژینات سوکسینیله شده بهطور معنیداری منجر به افزایش زندهمانی آن طی دوره نگهداری ماست گردید (05/0>p) بدون آنکه اثر منفی معنیداری بر ویژگیهای حسی ماست داشته باشد، لذا میتوان ریزپوشانی با آلژینات سوکسینیله شده را بهعنوان روشی موثر برای بهبود زندهمانی پروبیوتیکها در ماست پیشنهاد نمود. TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back // TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back // | ||
تازه های تحقیق | ||
| ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ ریزپوشانی؛ آلژینات سوکسینیله شده؛ ماست پروبیوتیک | ||
اصل مقاله | ||
| ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 627 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 372 |