تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,850 |
ارزیابی کیفیت میکروبی شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 3، مهر 1399، صفحه 13-22 اصل مقاله (1.32 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عطااله اژدری* 1؛ نیلوفر هاشم زهی2 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران. | ||
چکیده | ||
آلودگی میکروبی فراوردههای شیرینی از جمله مواردی است که باعث ابتلاء انسان به انواع بیماریهای قابل انتقال از راه دستگاه گوارش میشود. هدف از این تحقیق ارزیابی کیفیت میکروبی شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور در مجموع تعداد 100 نمونه شیرینی خشک در فواصل زمانی متفاوت، برحسب میزان تراکم شیرینیفروشیها در مناطق مختلف شهر بصورت کاملا تصادفی نمونهگیری و در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند طبق روشهای مرجع و استاندارد ملی مورد آزمون قرار گرفتند. آنالیز آماری داده ها نشان داد که میزان آلودگی به باکتریهای انتروباکتریاسه و کلیفرم به ترتیب در 13و 8 درصد نمونهها بیشتر از حد مجاز بوده ضمن آنکه هیچیک از نمونهها به باکتری اشریشیاکلی آلوده نبودند، علاوه بر آن 35 درصد نمونههای مورد بررسی به کپک و مخمر آلوده بودند که در این بین میزان آلودگی در 15 درصد نمونهها بیشتر از حد مجاز بود. نتایج این تحقیق نشان داد که در مجموع 19 درصد شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند به دلیل آلودگی میکروبی غیرقابل مصرف بودند، در نتیجه اعمال نظارتهای پیشگیرانه دقیقتر ضروری است. | ||
کلیدواژهها | ||
شیرینی خشک؛ آلودگی میکروبی؛ بیرجند | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 404 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 561 |