تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,918 |
ارزیابی تغییرات جمعیت فلور میکروبی گوشت با اضافه سازی ویرکن S در آب آشامیدنی طیور | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 4، دی 1399، صفحه 12-18 اصل مقاله (826.39 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید غلامی آهنگران1؛ اویس پورمهدی2؛ اکرم قهرمانی چرمهینی3؛ آسیه احمدی* 4 | ||
1گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
2دانشجوی دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
3دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران. | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر ویرکن S بر بار میکروبی گوشت و ارگان های داخلی طیور انجام شد. 180 قطعه جوجه گوشتی به سه گروه مساوی تفسیم شدند. گروه اول و دوم به ترتیب 250 گرم و 500 گرم ویرکن S در 1000 لیتر آب را به مدت 10 روز متوالی از 31 روزگی تا 41 روزگی در آب آشامیدنی دریافت کردند و گروه سوم به عنوان گروه کنترل از هیچ ترکیبی در آب استفاده نکردند. جهت ارزیابی اثر ویرکن S بر جمعیت فلور اشریشیاکلی سکوم، گوشت و کبد، در پایان 42 روزگی با کشتار طیور از ارگان های مزبور نمونه برداری شد و با کشت و شمارش اشریشیاکلی به بررسی وضعیت میکروبی آنها پرداخته شد. نتایج نشان داد ویرکن S در غلظتهای 250 و 500 گرم در 1000 لیتر آب آشامیدنی به مدت 10 روز میتواند جمعیت اشریشیاکلی سکوم و بار میکروبی گوشت و کبد طیور را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. لذا طبق یافتههای این مطالعه، استفاده از ویرکن S در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی میتواند باعث بهبود کیفیت بهداشتی گوشت طیور قابل عرضه گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلی؛ بار میکروبی؛ جوجههای گوشتی؛ ویرکن S | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 407 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |