تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,831 |
تاثیر کاربرد آب الکترولیز خنثی بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی ماهی قزلآلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) در شرایط نگهداری سرد(1±4 درجه سانتی گراد) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 11، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 44، تیر 1399، صفحه 144-135 اصل مقاله (362.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2020.674069 | ||
نویسندگان | ||
الهه خواجه علی1؛ جمال ملک زاده2 | ||
1استادیار، گروه بهداشت و صنایع غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
آب الکترولیز شده در سالهای اخیر بهعنوان یک مادهی ضدعفونیکننده مفید مطرحشده است و استفاده از انواع محلولهای آب الکترولیز شده بهعنوان مادهی ضدعفونیکننده در صنایع غذایی، پزشکی، دامپروری و پرورش طیور مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آب الکترولیز خنثی در مقایسه با آب مقطر استریل بر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان پرورشی نگهداری شده در شرایط سرد (C º1±4) بود. نمونه ها به 4 گروه تقسیم شدند و هر گروه در آب الکترولیز خنثی(NEW) و یا آب مقطر استریل به مدت 15 و یا 30 دقیقه غوطهور گردیدند. آزمونهای میکروبی شامل (شمارش کل میکروبی و شمارش باکتری های سایکروفیل) وآزمایش های شیمیایی شامل (مجموع بازهای نیتروژنی فرار، شاخص تیوباربیتوریک اسید و (pH در یک دوره 20 روزه به صورت دوره ای بر روی پوست و فیلهی ماهیهای نگهداری شده در شرایط سرد صورت گرفت. نتایج نشان داد که تعداد باکتریهای سرمادوست در فیله و پوست نمونههای تیمار شده باNEW در مدت زمان 15 و 30 دقیقه در مقایسه با گروههای دیگراز نظر آماری تفاوت معنیداری داشت اما در مورد باکتریهای مزوفیل این تفاوت تنها در نمونههای تیمار شده با NEW به مدت 30 دقیقه مشاهده شد. میزان TVN، pH و TBARS در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت. میزانpH در مدت نگهداری در تیمارهای مختلف تفاوت معناداری نداشت. در نمونههای کنترل میزان TBARS و میزان TVN تا روز بیستم نگهداری بطور معنا داری بیشتر بود. این تحقیق نشان داد آب الکترولیز شده خنثی میتواند سبب کاهش جمعیت باکتریایی آلودهکننده ماهی و افزایش مدت ماندگاری آن گردد و گامی مؤثر در جهت افزایش سلامت غذایی مصرفکننده باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آب الکترولیز شده خنثی؛ قزلآلای رنگین کمان؛ ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 121 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 160 |