تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,325 |
بررسی خصوصیات رئولوژیکی و فیزیکوشیمیایی امولسیون روغن آفتابگردان تحت تاثیر آلبومین تخم مرغ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 6، دوره 12، شماره 3 - شماره پیاپی 45، مهر 1399، صفحه 77-67 اصل مقاله (406.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2020.674252 | ||
نویسندگان | ||
سعید میرعرب رضی1؛ علی معتمدزادگان2؛ سید احمد شهیدی3؛ علی رشیدی نژاد4 | ||
1دانش آموخته دکتری گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
3دانشیار،گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران | ||
4استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه مسی، نیوزلند | ||
چکیده | ||
در سیستمهای غذایی بر پایه امولسیون، خصوصیات فیزیکی و رئولوژیکی مطلوب جهت نگهداری و حمل و نقل ضروری میباشد. پروتئینها با خصوصیات امولسیفایری نقش ویژهای در تولید این محصولات دارند. در این پژوهش از پروتئین آلبومین سفیده تخم مرغ در غلظتهای مختلف (1/0-5 درصد (وزنی وزنی)) جهت تولید امولسیون 30 درصد روغن در آب استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد در غلظتهای 3 و 5 درصد آلبومین خامه ای شدن (طی 21 روز) رخ نداد. اندازه ذرات امولسیون در غلظت 1/0 درصد آلبومین به صورت معنی داری بیشتر از سایر نمونهها بود (p <0.05). پتانسیل زتای نمونههای امولسیون تولیدی در محدوده 21- تا 36- میلی ولت بود. میزان پتانسیل زتا در امولسیون حاوی 5 درصد آلبومین به صورت معنی داری کمتر از سایر نمونهها بود (p <0.05). نتایج آزمون رئولوژیکی نشان داد که مدل کارئا بهترین مدل جهت برازش دادههای رفتار جریان نمونههای امولسیونی بود. ویسکوزیته برشی صفر در نمونههای حاوی مقادیر بالاتر آلبومین (1-5 درصد) کمتر بود. رفتار شل شوندگی با برش با افزایش غلظت آلبومین تقویت شد. نتایج آزمون روبش فرکانس نشان داد که مدول الاستیک در تمامی گسترهی فرکانسی مورد بررسی بیشتر از مدول ویسکوز بود. ریز ساختار امولسیونهای تولیدی بیانگر وجود ساختار همگنتر در امولسیونهای حاوی مقادیر بیشتر آلبومین بود. به طور کلی نتایج نشان داد با استفاده از آلبومین در غلظت 5 درصد میتوان امولسیونی با خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی مطلوب تولید نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلبومین؛ اندازه ذرات؛ پتانسیل زتا؛ پایداری امولسیون؛ خصوصیات رئولوژیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 222 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 334 |