تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,457,923 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,472,045 |
تقویت خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست تخریبپذیر کاراژینان با استفاده از نانورس | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 12، شماره 3 - شماره پیاپی 45، مهر 1399، صفحه 149-137 اصل مقاله (476.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2020.674393 | ||
نویسندگان | ||
ساجده لسانی1؛ هانیه رستم زاد2؛ اسحق زکی پور3؛ آزاده سلیمی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان،ایران. | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،گیلان، ایران | ||
3دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،گیلان، ایران. | ||
4استادیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده بستهبندی یکی از راههای موثر و حفاظتکننده مواد غذایی در برابر عوامل فیزیکی، شیمیایی و تغییرات بیولوژیکی است. با توجه به آلودگی محیط زیست، امروزه استفاده از فیلمهای زیستتخریبپذیر رواج یافته است؛ اما بدلیل ساختار نسبتا ضعیف آنها در برابر شرایط محیطی، استفاده از بهبود دهندهها امری ضروری به نظر میرسد.لذا در مطالعه حاضر، به تولید و بررسی خواص کاربردی فیلم خوراکی بر پایه کاراژینان و بهبود خواص آن پرداخته شد. به این منظور پس از تهیه فیلم کاراژینان، از ذرات نانورس جهت بهبود خواص کاربردی فیلمها استفاده شد. به منظورتعیین خواص کاربردی فیلمها، آزمونهای نفوذپذیری در برابر بخار آب، حلالیت، میزان جذب آب، مقاومت کششی و درصد افزایش طول تا لحظه پاره شدن و انجام شد. همچنین بررسی ریز ساختار فیلمهای تولیدی به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)،طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FTIR) و آزمون پراش پرتو ایکس (XRD) صورت گرفت. نتایج حاکی از این بود که در اثر افزودن نانورس، نفوذپذیری به بخار آب به طور معنی داری کاهش یافت و میزان استحکام فیلمها بهبود یافت (05/0p <). به طور کلی می توان گفت افزودن نانورس تا غلظت 3% موجب بهبود کیفیت فیلمهای تولیدی شد؛ لذا استفاده از فیلم مذکور جهت بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کاراژینان؛ فیلم خوراکی؛ نانورس؛ بسته بندی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 191 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 231 |