تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,300 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,922 |
بررسی کودهای بیولوژیک و دامی بر خصوصیات اکو فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی(Menthapeperita L.). | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
دوره 14، شماره 4 - شماره پیاپی 31، مرداد 1396، صفحه 251-278 اصل مقاله (243.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدمحمد حسینی نقوی1؛ پورنگ کسرایی* 2؛ میثم اویسی3 | ||
1گروه اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، تهران– ایران | ||
2گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، تهران– ایران | ||
3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، تهران– ایران. | ||
چکیده | ||
گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین بهداشت و سلامت جوامع به لحاظ درمان وپیشگیری از بیماریها برخوردار هستند. نعناع فلفلی یکی از مهمترین گیاهان دارویی متعلق به خانواده نعناعیان است که امروزه در سراسر دنیا کشت میشود. تحقیقات گستردهای برای شناخت کارایی و نحوه اثر کودهای دامی و زیستی در رشد، عملکرد و تولید اسانس گیاهان دارویی آغازشده است که حاکی از بهبود کیفیت و کمیت محصول است. بهمنظور بررسی اثرات کود دامی و کودهای زیستی بر نعناع فلفلی پژوهشی بهصورتفاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار بهصورت گلدانی در منطقه ورامیندرسال 1396 انجام شد. تیمارها شامل سه سطح کود دامی (صفر، سه و پنج گرم کود در یک کیلوگرم خاک) و چهار سطح کودزیستی (عدم مصرف، نیتروکسین، بارور 2 و ترکیب نیتروکسین و بارور 2) بودند. نتایج نشان داد که اثرات کود دامی و کود زیستی براکثر صفات اندازهگیری شده،معنیدار بود. مقایسه میانگین صفات نشان داد که مصرف پنج گرم کود دامی در یک کیلوگرم خاک و نیز مصرف توأم کود نیتروکسین و بارور 2 دارای بیشترین افزایش را در ارتفاع بوته، طول ریشه، وزنترو خشک برگها در بوته، وزنتر و خشک بوته،مقدار کلروفیل b در برگ، مقدار اسانس اندام هوایی، مقدارنیتروژنو فسفر دربرگ، عملکرد اسانس بوته و مقدار منتول در اسانس نسبت به شاهد بودند؛ بنابراین مصرف کوددامی (پنج گرم کود دامی در یک کیلوگرم خاک) ومصرف توأم کودهای بیولوژیک به لحاظ بیشترین افزایش عملکرد رویشی، عملکرداسانس و مقدار منتول توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
نعناع فلفلی؛ کود دامی؛ نیتروکسین؛ عملکرداسانس؛ منتول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 161 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 93 |