تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,554,175 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,727,285 |
تولید انبوه ریزجلبک اسپیرولینا Spirulina Platensis بهمنظور استفاده در غذای میگو | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 50، شهریور 1398، صفحه 49-56 اصل مقاله (548.66 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده جلبکها در صنایع آبزیپروری جهت پرورش همه مراحل لاروی سختپوستان و سایر آبزیان مورد استفاده قرار میگیرند. اسپیرولینا بهعنوان یک غذای تندرستی برای انسانها معروف شده و بهصورت پودر و پلت در دسترس است. از ویژگیهای تغذیهای اسپیرولینا میتوان به وجود رنگدانه کلروفیل و ترکیبات آنتیاکسیدان اشاره کرد. این پژوهش بهمنظور مقایسه محیطهای مختلف پرورش و تأثیر آن در رشد ریزجلبک در فصل گرم و سرد سال با شوریهای مختلف 30، 35 و 40 قسمت در هزار انجام شد، همچنین یک آزمایش با یک شاهد (آب دریا) و سه تیمار (تیمار اول محیط کشت TMRL، تیمار دوم کود شیمیایی 1/0 PPM، بیکربنات بهمیزان 5/2 PPM و شیرابه غذای میگو بهمیزان 100 PPM و تیمار سوم شامل کود شیمیایی 1/0 PPM و غذای میگو بهمیزان 100 PPM محیط کشت ریزجلبک) در تانکهای 4 مترمکعبی مورد آزمایش قرار گرفت. میانگین دما در فصل گرم بین 33 تا 34 و در فصل سرد نیز 20 تا 22 درجه سانتیگراد بوده است. تولید بیومس تر ریزجلبک اسپیرولینا در فصل گرم از 10/0 تا 30/0 و بیومس خشک از 010/0 تا 030/0 گرم در لیتر همچنین این ارقام در فصل سرد بهترتیب از 10/0 تا 33/0 و بیومس خشک از 010/0 تا 033/0 گرم در لیتر محاسبه گردیده است. با توجه به نتایج بهدست آمده میزان تولید توده خشک ریزجلبک اسپیرولینا در یک تن آب 25 تا 30 گرم محاسبه شد. میزان پروتئین پودر ریزجلبک اسپیرولینا در این پژوهش از 50 تا 72 درصد محاسبه گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ریزجلبک اسپیرولینا؛ محیط کشت کانوی؛ Spirulinaplatensis؛ TMRL | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 44 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 429 |