تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,449,476 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,215 |
اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده و پوششهای انعطافپذیر چند لایه بر رشد باکتریهای هوازی و بیهوازی و خواص حسی گوجه گیلاسی | ||
دانش زیستی ایران | ||
دوره 14، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 9-20 اصل مقاله (572.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نازنین زند* 1؛ احمد زکی2؛ لیلا ناطقی2 | ||
1استادیار,گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین - پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین - پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسیدکربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و شاهد و 3 نوع فیلم قابل انعطاف چند لایه برای افزایش زمان ماندگاری گوجه گیلاسی دمای یخچال ( ºC 4) مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق بستهبندی بدون تزریق گاز به عنوان نمونة شاهد با 3 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده شامل (30 درصد CO2 و 70 درصد N2) و ترکیب گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) و (49 درصد CO2 و 49 درصد N2 و 2 درصد O2) و تحت خلاء مقایسه گردید. برای بستهبندی نمونهها از فیلم قابل انعطاف، پوشش 3 لایه PET(12)/AL (12)/ LLD (80) ، پوشش4 لایه، PET(12) /AL(7) /PET (12)/ LLD (80) و پوشش 3 لایه PET(12)/AL(7) /LLD (80) استفاده شد. در روزهای 7، 14، 21 و 28، بستهها از یخچال خارج و از نظر آزمون میکروبی (شمارش کلی باکتریهای هوازی و شمارش باکتریهای بیهوازی (کپک و مخمر) ) و مقدار آب تراوش شده و خواص حسی ارزیابی شدند. نتایج تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی توسط نرم افزار آماری SPSS و به روش آزمون چند دامنهای دانکن(p <0.05) انجام گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از MAP برای کنترل فساد کافی نبود اما فساد را به تاخیر انداخت . ترکیب گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) و بستهبندی با پوشش چهار لایه، برای ماندگاری گوجه گیلاسی در زمان طولانی با خاصیت ضدمیکروبی بالاتر و تأثیر مطلوب بر مقدار آب تراوش شده و خواص حسی بهتر ارزیابی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شده؛ باکتریهای هوازی و بیهوازی؛ خواص حسی؛ گوجه گیلاسی؛ پوششهای انعطاف پذیر چند لایه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 285 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 495 |