تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,520 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,325 |
اثر مهاری آب ازنه در مرحله نم زنی گندم بر کاهش میزان رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس | ||
دانش زیستی ایران | ||
دوره 14، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 45-53 اصل مقاله (402.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
متین محمدی کوچصفهانی* 1؛ محمود علی محمدی1؛ غلامرضا جاهد خانیکی1؛ رامین نبی زاده نودهی1؛ زینب آقامحسنی1؛ مریم موذنی1؛ ساسان رضایی2 | ||
1گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | ||
2گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | ||
چکیده | ||
فساد قارچی مواد غذایی سالانه موجب زیانهای اقتصادی فراوان میشود. گندم ازمهمترین غلات مورداستفاده در ایران و حساس به آلودگی با قارچها می باشد. از جمله این قارچ ها آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که باعث کاهش کیفیت مواد غذایی شده و با تولیدآفلاتوکسین صدماتی را به سلامت فرد وارد میکند. ازن ضدعفونیکنندهای قوی بوده و بهسرعت به اکسیژن مولکولی تبدیل شده و باقیماندهای برجای نمیگذارد. هدف از انجام این مطالعه، استفاده از آب ازنه به عنوان یک ضدعفونیکننده ایمن در کاهش آلودگی گندم با قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس میباشد. جهت بررسی تاثیر آب ازنه بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس، سوسپانسیون قارچ با غلظتهای 10، 102، 104 اسپور به ازای هرگرم گندم به نمونهها تلقیح گردید و بهمدت 10 روز در دمای c◦30-25 گرمخانهگذاری شدند. پس از نمزنی نمونههای آلوده با آب ازنه با غلظت های 0 ، 1، 2 و 5/2 میلیگرم در لیتر مجددا بهمدت 24 ساعت در 3 دمای 20> ، 25 و 40 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری شدند. سپس از روش توزین میسیلیومهای قارچی پس از خشک کردن آنها استفاده شد. نتایج با نرمافزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آب ازنه میتواند رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس را به روش وابسته به غلظت، به طور معنیداری ((p < 0.001 کاهش دهد. استفاده ازآب ازنه در مرحله نمزنی گندم به طور موثری میتواند باعث کاهش رشد قارچی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
گندم؛ آب ازنه؛ مشروط کردن؛ آسپرژیلوس پارازیتیکوس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 198 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 71 |